Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΕΤΗΠ: Οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία των εργοδοτών

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, με αφορμή την απόρριψη από το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρεία «Cosmos line» ενάντια στο ΣΕΤΗΠ, αλλά και στον πρόεδρο του ΔΣ, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην προσπάθεια των εργοδοτών να τους τρομοκρατήσουν.

Όπως σημειώνει: «Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση της εταιρείας ζητούσε ουσιαστικά τη δίωξη της δράσης του συνδικάτου, αλλά και να "κατέβουν" από το site του συνδικάτου οι ανακοινώσεις που αφορούσαν τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία. Η ενέργεια της Cosmos line εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο πλαίσιο προσπάθειας φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης, της τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Προσπαθούν να φοβίσουν ώστε οι εργαζόμενοι να σκύβουν συνεχώς το κεφάλι, να μην παλεύουν, να μην αγωνίζονται. Εξάλλου δεκάδες οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που σέρνονται καθημερνά στα δικαστήρια με κατηγορίες, αλλά και αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι ενέργειες αυτές μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο και δεν μας φοβίζουν. Αταλάντευτα στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, σε κάθε μέρος όπου υπάρχει εργαζόμενος και υποφέρει από τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Χωρίς κανένα φόβο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για τους μισθούς, για την Υγεία, το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ίδια τη ζωή.

Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο και συνολικότερα να μην υποκύψουν στην προσπάθεια των εργοδοτών να τους τρομοκρατήσουν, αλλά με μαζικότητα, θάρρος, πείσμα και αποφασιστικότητα, που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΣΕΤΗΠ».
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου