Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Λος Άντζελες: Η πρωτεύουσα των Αστέγων

Emergency Services: ...Υπήρξε μια έξαρση των θανάτων των αστέγων που αναφέρθηκαν αυτό το χειμώνα. Ειδικά με το πρόσφατο ψύχους που είχαμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη εδώ στο Λος Άντζελες. Για χρόνια το Λος Άντζελες έχει το «προνόμιο» της  ντροπής του να είναι η πρωτεύουσα των Αστέγων των Ηνωμένων Πολιτειών. Και, σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία για τους άστεγους (NCH), ο πληθυσμός των αστέγων που φιλοξενούνται στο Λος Άντζελες (μόνο 16,7 τοις εκατό), είναι εκείνος που σε χαμηλότερο ποσοστό  προστατεύεται από οποιαδήποτε μεγάλη πόλη.

Σε μια μελέτη  της NCH της Κομητείας του Λος Άντζελες οι θάνατοι των αστέγων, που προκύπτουν από την 1η Ιανουαρίου 2000 έως τις 28 Μαΐου του 2007 και βασίζονται αποκλειστικά στις πληροφορίες που παρέχονται από το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας του LA, το σύνολο των θανάτων ήταν 2.815. Από αυτόν τον αριθμό 1.277 ήταν στην πόλη του Λος Άντζελες (Η Βενετία είναι περιοχή του Los Angeles City), 154 ήταν στο Long Beach, 111 στη Σάντα Μόνικα, 55 στην Πασαντίνα, και 48 στο Χόλιγουντ. Οι κορυφαίες γνωστές αιτίες θανάτου ήταν καρδιαγγειακές.

Σε μια άλλη πιο πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε και βασίζεται στην 11 ετή μελέτη των θανάτων των αστέγων στην πολιτεία του Sacramento, από την  Περιφερειακή Συμμαχία Εξάλιψης του προβλήματος στέγασης  των Αστέγων του Sacramento, αναφέρεται ότι 501 άνθρωποι  "περαστικοί" ή χωρίς μόνιμη διεύθυνση (έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της πολιτείας του  Sacramento). . Περίπου το 77 τοις εκατό των 501 νεκρών  πέρασε αρκετό  χρόνο στη φυλακή της κομητείας

Ο  Bob Erlenbusch του «Συνασπισμού για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης» καλεί για τη δημιουργία ασφαλών χώρων για τους άστεγους όπου μπορούν να μείνουν, και να λάβουν περίθαλψη. Χώρους όπου άστεγοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με βασικές εγκαταστάσεις (υγιεινής, ρεύματος, νερού και θέρμανσης και χωρίς την παρενόχληση της αστυνομίας. Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για το σκοπό αυτό στο Λος Άντζελες. Αυτό θα σώσει ζωές και θα καταφέρουμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα μέρος για να ξεκουραστούν με κάποια αξιοπρέπεια.

Ο ατέλειωτος κύκλος της ποινικοποίησης και του εγκλεισμού των αστέγων είναι μία καλά χρηματοδοτούμενη προσπάθεια της πόλης, με την πρωτοβουλία για Ασφαλέστερη πόλη στην περιοχή του Skid Row και των Δυνάμεων ελέγχου Αστέγων στη Βενετία. Η επιβολή του νόμου δεν αποτελεί λύση και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πίεση σε εκείνους που ήδη υποφέρουν. Είναι απλά σκληρή και περιττή -. Η χρησιμοποιούν της αύξησης της έντασης της επιβολής του νόμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι η λογική που είναι βαθιά ριζωμένη στην αστυνομία. Το μεγαλύτερο κομμάτι των δαπανών της πίτας του προϋπολογισμού της πόλης του Los Angeles πηγαίνει για τη δημόσια ασφάλεια, και ένα σημαντικό ποσοστό πρόκειται να διατεθεί στην καμπάνια «ποιότητα ζωής» που είναι το πρόγραμμα επιβολής του νόμου. Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές της αστυνόμευσης της «ποιότητας της ζωής», για την συνεχή καπηλεία του φόβου που κάνει πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν  την Δημόσια Ασφάλεια ως κορυφαία προτεραιότητά τους, για την  επιβολή της καταστολής του νόμου ως απάντηση σε κάθε τι, και το συμβούλιο της πόλης για την δημιουργία τόνων νόμων και απαγορεύσεων που η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει.

Φυσικά η στέγαση, και όχι την επιβολή του νόμου, είναι η κύρια λύση για το πρόβλημα των αστέγων. Η έλλειψη προσιτής στέγης είναι άλλο ένα βραβείο της ντροπής που πρόκειται να απονεμηθεί στο Λος Άντζελες. Υπάρχει μια ακραία έλλειψη προσιτής στέγης και ένα μικρό κίνητρο για τη δημιουργία της. Κανείς δεν ξέρει πόσοι χάνονται λόγω της ανάπτυξης των δυσβάσταχτα κατοικιών, όταν η οικονομικά προσιτή στέγαση εξασθενεί. Και είναι γνωστό ότι η έλλειψη προσιτής στέγης είναι μια σημαντική αιτία της έλλειψης στέγης.




Αυτό είναι άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς η πόλη μας είναι ακριβώς στη λάθος πλευρά για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης, που θα μπορούσε να επιτευχθεί διατηρώντας οικονομικά προσιτή στέγαση, ή την προστασία του χαρακτήρα της κοινότητας.

Υπάρχει ελπίδα. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Περίπου 700 άνθρωποι πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο Χόλιγουντ κατά της πρότασης του συμβούλου ης πόλης LeBonge που θα μπορούσε να περιορίσει τη σίτιση των αστέγων σε δημόσιους  ανοιχτούς χώρους. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ήρθαν την ημέρα των Χριστουγέννων για να εξυπηρετήσουν τους αστέγους στην παραλία Venice το τρέχον έτος. Κάποιοι εθελοντές (ως επί το πλείστον μέλη του Occupy Venice  ) προσπάθησαν να  οργανώσουν κοντέινερ που θα χρησιμοποιούνται για τους άστεγους για να αποθηκεύουν τα πράγματά  τους, ώστε να μπορούν να πάνε στο  προσωρινό πρόγραμμα χειμερινών καταφυγίων τη νύχτα. Ενώ φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μια θετική έκβαση της υπόθεσης σχετικά με το νόμο του Los Angeles City που καθιστά παράνομο για να ζεις σε ένα όχημα. Ποιος ξέρει.

Όλα είναι πολύ ελπιδοφόρα και μια καλή στιγμή για τους ανθρώπους να σκεφτούν  προτρέποντας την πόλη να προχωρήσει σε μια πιο θετική κατεύθυνση, έτσι ώστε οι άστεγοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Όσοι αντιτίθενται στη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των αστέγων φαίνεται να είναι σε άνοδο. Δυστυχώς όμως και, το φαινόμενο των αστέγων είναι σε άνοδο.

Η πόλη και η κομητεία του Λος Άντζελες θα πρέπει να πιεστεί να είναι υπόλογη για την ζητούμενη οικονομικά προσιτή στέγαση που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος των αστέγων - αντί να είναι περισσότερο υπόλογη έναντι του κέρδους των προγραμματιστών, και να χρησιμοποιεί τον προϋπολογισμό της πόλης για την επιβολή του νόμου, σαν να μπορεί να αποτελέσει αυτό κάποιου είδους λύση στη φτώχεια. Μέχρι τότε θα παραμείνει σε αυτό το φαύλο κύκλο και οποιαδήποτε πρόταση για την επίλυση του προβλήματος των αστέγων στο Λος Άντζελες θα είναι απλά ένα άπιαστο όνειρο. Ενώ όλοι περιμένουν για ένα επαρκές πρόγραμμα της οικονομικά προσιτής στέγασης να εμφανιστεί μαγικά εδώ στο Λος Άντζελες, προκειμένου να σώσει ζωές, θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στους δρόμους, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να ζούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου