Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Για «πολιτική απόδραση» του Χρ. Ξηρού κάνει λόγο ο συνήγορός του, Φ. Ραγκούσης



«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του» συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση , για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.    Όπως έγινε γνωστό από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ., ο Χριστόδουλος Ξηρός που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε λάβει άδεια, διάρκειας εννέα ημερών, με την ευκαιρία των εορτών, με την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Όμως, χθες, δεν εμφανίστηκε, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Επρόκειτο για την έβδομη άδεια που έλαβε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά την κάθειρξή του, άδεια την οποία δικαιούται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μοναδικοί καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν που δεν έχουν λάβει άδεια είναι οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η αντίδραση Κεδίκογλου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου  χαρακτήρισε "ανατριχιαστική" τη δήλωση του συνηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού και διερωτήθηκε: «εάν ένας καταδικασμένος τρομοκράτης έχει επαναστατικό καθήκον, μήπως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν απλοί κρατούμενοι;»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε μάλιστα το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος ο Σάββας Ξηρός λέγοντας ότι νοσηλεύεται και λαμβάνει κάθε φροντίδα για την υγεία του ενώ κατέληξε λέγοντας:"όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων καταδικασθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες, δεν πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι".

Nα σημειώσουμε ότι δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα, λόγω της κατάστασης της υγείας του, ο Σάββας Ξηρός.


Ο δε υπ. Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου εξήγγειλε ήδη αλλαγές - επί το αυστηρότερον, προφανώς - στο σύστημα χορήγησης αδειών με αφορμή την μη εμφάνιση του Χρ. Ξηρού.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου