Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δ. Χριστογιάννης της ΝΔ: «Η Χούντα ήταν επανάσταση»

ηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση υποστήριξε ότι «Η Χούντα την εποχή εκείνη ήταν μια επανάσταση», αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της τρομοκρατίας που προέκυψε μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.



Ο βουλευτής της ΝΔ, ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής για το αν υπήρξαν πολιτικά στελέχη, τα οποία ήταν υποστηρικτές της Χούντας. Ο δημοσιογράφος, απευθυνόμενος προς τον Δημήτρη Χριστογιάννη, τόνισε ότι «Ξέρετε ότι μέσα στη ΝΔ υπήρξαν στελέχη, τα οποία παλιά έγιναν και υπουργοί, οι οποίοι επανάσταση την ανέβαζαν και την κατέβαζαν την Χούντα και ποτέ δεν έκαναν τον κόπο να αποκηρύξουν τους χουντικούς και τους πραξικοπηματίες».



Ο Δημήτρης Χριστογιάννης, απάντησε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη συγκυβέρνηση». Ο παρουσιαστής υπογράμμισε ότι «Δεν σας αποκάλεσαν και χουντικούς», για να απαντήσει εκ νέου ο βουλευτής της ΝΔ ότι «Ακούστε κάτι. Βάζετε τους χουντικούς στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η Χούντα ήταν μια επανάσταση».



Η σοκαριστική αυτή δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο τηλεοπτικό τραπέζι, με τον δημοσιογράφο της εκπομπής να ρωτά ότι «Η Χούντα δεν σκότωσε κόσμο, δεν τους έστειλε στα ξερονήσια; Είναι πιο καλή η Χούντα από την τρομοκρατία;». Ο Δημήτρης Χριστογιάννης απάντησε ότι «Εγώ ήμουν μικρός εκείνη την εποχή, αλλά μη ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία του κόσμου ήταν χουντικοί;». «Όχι, φοβισμένοι ήταν», απάντησε η βουλευτίνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, για να απαντήσει εκ νέου ο βουλευτής της ΝΔ ότι «Όχι. Αυτό το λέτε εσείς. Δεν ήταν φοβισμένοι».

https://www.youtube.com/watch?v=bldo0cdW64Y

http://www.periodista.gr/greece/item/8974.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου