Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση για τον Σπύρο Στρατούλη στα Θεοφάνεια, στον Πειραιά

Με ηχητική υπόκρουση την μπάντα του Δήμου Πειραιά, τις ψαλμωδίες των Θεοφανείων και τις κόρνες των πλοίων  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη, από ομάδα αλληλέγγυων.

Η παρέμβαση  προκάλεσε έντονη ανησυχία στις δυνάμεις των ΜΑΤ - που ήδη φύλαγαν την τελετή και τους "επισήμους" -  και που γρήγορα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τους αλληλέγγυους, ενώ άνδρες της ασφάλειας καλούσαν αστυνομικά αυτοκίνητα για συλλήψεις. Οι αλληλέγγυοι κρατούσαν πανό που  έγραφε "Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας από 11/11  Σπύρο Στρατούλη" και φώναζαν συνθήματα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο όταν η μπάντα του Δήμου και οι επίσημοι θα περνούσαν μπροστά από τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο μέρος από τους εργαζόμενους στα λιπάσματα και από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσαν παρεβρισκόμενοι στο σημείο, για πρώτη φορά φέτος απαγορεύτηκε στον κόσμο να πλησιάσει κοντά στους "επισήμους" και την τελετή.



O Σπύρος Στρατούλης μεταφέρθηκε σήμερα 6/1/2014 από τις φυλακές Λαρίσης στο νοσοκομείο, για τέταρτη φορά,  μετά από επιδείνωση της υγείας του.

Βρίσκεται στην 57η ημέρα απεργίας πείνας.


Το βίντεο από την παρέμβαση¨:
 

https://www.youtube.com/watch?v=wbN_FvolCnA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου