Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Στρατούλη / Μοναστηράκι

Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές από 17 ετών (εδώ και 21 χρόνια). Στο διάστημα αυτό συνειδητοποιήθηκε πολιτικά και ανέπτυξε αγωνιστική δράση, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, απεργίες πείνας, εξεγέρσεις. Με τη συνεπή του αυτή στάση ενόχλησε τους κρατικούς μηχανισμούς και πλήρωσε το τίμημα με πλήθος πειθαρχικών ποινών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών που λάμβανε άδειες κατηγορήθηκε  για την υπόθεση στέκια Θεσσαλονίκης, με σαθρές κατηγορίες (τηλεφωνικές συνομιλίες). Και ενώ δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, του στερούνται αυθαίρετα οι άδειες του.

Στις 11/11 ξεκινάει απεργία πείνας:

“Επιλέγω το έσχατο αυτό μέσο αγώνα για να διεκδικήσω την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών μου, καλώντας τις Αρχές να λάβουν θέση άμεσα.”

“Θα απαντήσω δραστικά ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους που προσπαθεί να λυγίσει όσους αντιστέκονται ενάντια στο μονοπώλιο του να αποφασίζει και να λεηλατεί τις ζωές μας και στην αδιαφορία του κάθε λογής ανδρείκελου απέναντι στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.”

Σ. Στρατούλης

***

Όλοι και όλες, όσοι αγωνίζονται αξίζουν την αλληλεγγύη μας. Την αξίζουν γιατί εντέλει τους αναλογεί. Τους αναλογεί γιατί με την στάση ζωής τους κράτησαν και κρατούν ζωντανά τα παραδείγματα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας. Κρατούν ανοιχτά τα μονοπάτια της ελευθερίας για τους επόμενους που έρχονται, να τα βάλουν με την κρατική και καπιταλιστική μηχανή.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 9/1

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ στις 17.00

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπ. Στρατούλη | Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου