Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σαν στο σπίτι της η Χρυσή Αυγή στον ΣΚΑΪ


Όσο η καρδιά κι αν λαχταρά δεν θα ξαναουρήσω…
Το κανάλι του Γ. Αλαφούζου μπορεί να κοιμάται ήσυχο. Όπως δήλωσε ο Χρήστος Παππάς, η Χρυσή Αυγή δεν θα πετάξει ταραμοσαλάτα στην τζαμαρία του σταθμού ούτε τα στελέχη της θα ουρήσουν δημόσια στο Νέο Φάληρο, αφού το ΣΚΑΪ δεν είναι γερμανοκάναλο και τσοντοκάναλο σαν το Μega. Και αν η ΧΑ είχε κάποιες αντιρρήσεις για το «1821» του ΣΚΑΪ, δεν βαριέστε, περασμένα ξεχασμένα.

Τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ είχε καλέσει ο Τράγκας στην εκπομπή του.  «Είστε φασίστες;» τους ρώτησε.

Α πα πα. Δεν είναι φασίστες. Τα παιδιά είναι «Έλληνες εθνικιστές», όπως δήλωσαν με έμφαση. Και τα τραγούδια «Μάθε ελληνικά ή ψόφα» και «Αγαπώ το Άουσβιτς» ή «Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη» του συγκροτήματος Pogrom μέλος του οποίου ήταν ο χρυσαυγίτης καλεσμένος του Τράγκα, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, δεν έχουν καμία σχέση με ναζισμό και φασισμό…

Δεν είναι φασίστες, «είναι οι σταρ της εβδομάδας» -έτσι τους παρουσίασε ο Τράγκας, ο οποίος δήλωσε ότι καραμανλικός δεξιός και οπαδός του Κέινς. Παρουσιαστής και καλεσμένοι έκαναν επίδειξη αγοραίου αντιγερμανισμού, ενώ πολλά αστειάκια ειπώθηκαν για το… μπλουζάκι του Τράγκα που είχε για σηματάκι μια αμερικανική σημαία. Δεν συμφωνεί ο Τράγκας με ΟΛΕΣ τις θέσεις της ΧΑ, όπως δήλωσε, όμως με κάποιες προφανώς συμφωνεί και κάλεσε έμμεσα τους τηλεθεατές να αναζητήσουν τα σωστά πράγματα που λέει και προφανώς κάνει η ΧΑ. Ήταν ολοφάνερη η οικειότητα ανάμεσα στον παρουσιαστή και τους καλεσμένους του. Ο Κασιδιάρης τού μιλούσε στον ενικό, σαν να ‘ταν φιλαράκια από παλιά. Και όταν ένας χρυσαυγίτης είπε δύο φορές «όσοι μπήκαν στην Ελλάδα παράνομα θα φύγουν παράνομα», ο Τράγκας τού επισήμανε το φραστικό (;) ολίσθημα που διορθώθηκε: «θα φύγουν νόμιμα».

Στην εκπομπή προβλήθηκε βίντεο με πολίτες αγροτικών περιοχών που περιπολούν με δίκαννα -μια έμμεση παρότρυνση προς το λαό να πάρει το νόμο στα χέρια του. «Τι να σου κάνουν οι καραμπίνες μπροστά στα καλάσνικοφ», ήταν το χρυσαυγίτικο σχόλιο. Λογικό συμπέρασμα: οι λαϊκές πολιτοφυλακές πρέπει να εφοδιαστούν με βαρύ οπλισμό.

Ο παρουσιαστής δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει το περιοδικό του που φιλοξενεί μια συνέντευξη του Ματθαιόπουλου, στην οποία ο «Γαμώ τον Βίζενταλ, γαμώ την Άννα Φρανκ…» (για να μην ξεχνιόμαστε) υποστηρίζει τη στέρηση του δικαιώματος αναπαραγωγής για τους ψυχικά πάσχοντες, ώστε να διατηρηθεί η καθαρότητα της ράτσας, όπως συμβαίνει με τα καθαρόαιμα άλογα και τα σκυλιά.

Εδώ ο Τράγκας ήταν καταπέλτης: «Κι αν αγαπήσω τη Φατμαγκιούλ και θέλω να την παντρευτώ;»

«Κακώς», του απάντησαν. «Να παντρευτείς Ελληνίδα».

Με λίγα λόγια, χθες ο ΣΚΑΪ έγραψε άλλη μια σελίδα ντροπής στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, με τη δικαιολογία, όπως εξήγησε στο τέλος ο Τράγκας, «να ακούγονται όλες οι φωνές». Στην ιστορία της δημοσιογραφίας θα μείνει η διευλεύκανση των αιτίων της δημόσιας ούρησης του Παππά, που παραδέχτηκε ότι ξεπέρασε τα όριά του από… αγάπη για την πατρίδα. Ο ακράτητος πατριωτισμός, η αγανάκτηση για το τουρκικό σίριαλ που πρόβαλε στις 25 Μαρτίου το Mega του προκάλεσαν την… ακράτεια.

Να ακούγονται όλες οι φωνές, λοιπόν. Όχι μόνο οι φωνές, αλλά και τα τσιρίδια, οι ύβρεις, τα ουρλιαχτά, τα κηρύγματα μίσους και -γιατί όχι;- και τα νεοναζιστικά εμβατήρια.

mao.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου