Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

«Στις ράγες» η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


«Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει πια στις ράγες» ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, γνωστοποιώντας ότι την Παρασκευή υπεγράφη η μεταφορά των μετοχών της από το δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Επιπλέον ενημέρωσε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα» υποστήριξε.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε ότι από τη συγκεκριμένα χρονική στιγμή και στο εξής ξεκινά μια πολύ έντονη διαδικασία για την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου τριμήνου, «θα έχει βγει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον αέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Εμίρη, ο διαγωνισμός πρόκειται να κρατήσει μερικούς μήνες. «Προσδοκούμε», συμπλήρωσε, «να τρέξουμε μια πολύ γρήγορη και σφιχτή διαδικασία προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την πολύ σημαντική αποκρατικοποίηση μέχρι τα τέλη του χρόνου, αρχές του επομένου το αργότερο».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το προφίλ του κατάλληλου επενδυτή, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε ότι αναζητείται ένας επενδυτής «ο οποίος έχει την εμπειρία να τρέξει τέτοιου είδους υποδομές». «Δε θα είναι ένας οποιοσδήποτε επενδυτής σε κεφάλαια, θα είναι ένας επενδυτής ο οποίος θα έχει κάποια εμπειρία στο χώρο. Και οπωσδήποτε και κάποιο στρατηγικό ενδιαφέρον» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα σχέδια αποκρατικοποίησης της επισκευαστικής βάσης τροχαίου υλικού (Rosco) ο κ. Εμίρης δήλωσε ότι αυτήν την περίοδο οι αρμόδιοι εργάζονται για να προσδιορίσουν τα περιουσιακά στοιχεία που θα ανήκουν στη δική της υποδομή και για να προσδιορίσουν τη σχέση που θα έχει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει και η Rosco. Πρακτικά η Rosco και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξούμε να τρέξουν παράλληλα και πρέπει να τρέξουν παράλληλα», κατέληξε.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου