Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

2 μετανάστες δέχθηκαν φασιστική επίθεση


Σύμφωνα με την Αφγανική κοινότητα ρατσιστική επίθεση  δέχτηκε Αφγανός πρόσφυγας στις 24/01/2014.

Ο πρόσφυγας στην μαρτυρία του αναφέρει: «ήταν 11 η ώρα το βράδυ, βγήκα να πάρω ψωμί κοντά στην πλ. Βικτωρίας, κάποιοι με πλησίασαν και με ρώτησαν κάτι, νόμισα ψάχνουν για μια διεύθυνση επειδή δεν ξέρω ελληνικά τους είπα δεν ξέρω. Με ρώτησαν από πού είμαι και τους απάντησα. Αμέσως ένας από αυτούς έσπασε ένα μπουκάλι της μπύρας στο κεφάλι μου, λιποθύμησα. Όταν συνήλθα ένας Πακιστανός που μένει εκεί κοντά με βοήθησε να πάω σπίτι μου. Δεν έχω χαρτιά και για αυτό δεν μπορώ να κάνω μήνυση ούτε να πάω στο νοσοκομείο. Είναι δεύτερη φορά που με χτυπάνε. Πρώτη φορά ήταν το 2012 στην πλ. Αττικής, με χτύπησαν 4 με 5 άτομα»



Η Αφγανική κοινότητα ζητά από τους πρόσφυγες εάν δεν υπάρχει ανάγκη να μη βγουν από τα σπίτια τους μετά τις 10 η ώρα το βράδυ.

............................................................................................................


Επίσης χτες (9/02) στο Περιβολάκι στις 16:00, σύμφωνα με τις πληροφορίες στο twitter, πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.

Η ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” Νίκαιας –Κορυδαλλού:

Χτες μέλη της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” Νίκαιας –Κορυδαλλού: προσπαθήσαμε να δούμε αν πραγματικά είχε συμβεί το περιστατικό το οποίο διαδόθηκε στο ίντερνετ, ότι δηλαδή ένας μετανάστης δέχτηκε επίθεση από ομάδα ναζί κι ήταν αιμόφυρτος.



Πήγαμε στο Τζανειο, το οποίο εφημέρευε, αλλά εκεί οι γιατροί αρνήθηκαν να μας δώσουν πληροφορίες, λέγοντας ότι δεν είμαστε συγγενείς κι ότι δεν μπορούν να μας πουν. Όταν επιμείναμε, μας ειπαν οτι τέτοια περιστατικά εχουν 4 την ημερα και ότι δεν ήξεραν σε ποιο περιστατικο αναφερόμαστε. Όταν τους διευκρινίσαμε την ώρα, δηλαδη ότι το περιστατικό έγινε το απόγευμα,  μας είπαν οτι όντως πηγε καποιος μεταναστης χτυπημενος και του έδωσαν τις πρωτες βοηθειες, αλλά ότι είχε φυγει.

http://rozkarta.blogspot.gr/2014/02/24012014.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου