Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ελευσίνα: Δυναμική συγκέντρωση για «Χαλυβουργία» - «Χαλυβουργική» από σωματεία και φορείς (ΦΩΤΟ)

Την ανάκληση των 200 διαθεσιμοτήτων από τη «Χαλυβουργική» του Αγγελόπουλου και να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις που προωθεί στη «Χαλυβουργία» ο Μάνεσης απαίτησαν με τη δυναμική τους κινητοποίηση στην Ελευσίνα ταξικά σωματεία και φορείς του Θριασίου.

Χαλυβουργοί, μεταλλεργάτες, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων και έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους δρόμους της Ελευσίνας.

Στη συγκέντρωση ο Παντελής Παπαβασιλείου εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας σημείωσε: «Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα ζητάνε από εμάς τους εργάτες να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης. Λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες. Εμείς δουλεύαμε και αυτοί μας έκλεβαν. Εμείς φτωχαίναμε και αυτοί πλούτιζαν. Τώρα, όσους δεν μας χρειάζονται μας πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες...».

«Είχαμε προειδοποιήσει πως αν περάσουν τα μέτρα του Μάνεση, αυτά θα εξαπλωθούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους σε όλους τους κλάδους», θύμισε στην ομιλία του ο Γιώργος Σιφωνιός μέλος του σωματείου της «Χαλυβουργίας». «Τότε κάποιοι μας λοιδορούσαν. Σήμερα, η "Χαλυβουργική", τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, η "ΕΑΣ", η "ΕΛΒΟ", η "ΠΥΡΚΑΛ". Παντού οι μεταλλεργάτες τσακίζονται. Γι' αυτό για εμάς ισχύει αυτό που λέγαμε και κατά τη διάρκεια του αγώνα μας: Πάντα στο δρόμο. Μόνο στο δρόμο, με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Ιδιαίτερη στιγμή η παρέμβαση του πρώην προέδρου των Χαλυβουργών Θριασίου και νυν προέδρου των συνταξιούχων του ΙΚΑ Νίκου Αγγελόπουλου ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Σαν παλιός χαλυβουργός έχω να πω τούτο: Κύριοι βιομήχανοι πληρώσαμε ακριβά την κερδοφορία σας. Γεμίσατε την Ευρώπη με τράπεζες και τις θάλασσες με καράβια. Σας έχουμε πληρώσει όχι μόνο με τον ιδρώτα μας, με ατυχήματα και καψίματα αλλά και με δεκάδες νεκρά κορμιά εργατών στις χαλυβουργίες».

Κατέθεσε το αίτημα για ομαδικές απολύσεις η εργοδοσία στη «Χαλυβουργία» – Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη «Χαλυβουργική»

Την κατάθεση αιτήματος στο υπουργείο Εργασίας για 90 ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου ανακοίνωσε στο σωματείο η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας Ελλάδας». Η επιχείρηση είχε προαναγγείλει τις προθέσεις της την περασμένη εβδομάδα, απειλώντας ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις αν η κυβέρνηση δεν παρέμβει για να εξασφαλίσουν οι βιομηχανίες του κλάδου φτηνότερη Ενέργεια. Τα ίδια επανέλαβε και πάλι η εργοδοσία, ενημερώνοντας το σωματείο ότι θα επανεξετάσει τα σχέδιά της ανάλογα με τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες. Στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου έχουν μείνει να εργάζονται σήμερα 107 εργαζόμενοι.

Στη «Χαλυβουργική», οι εργαζόμενοι έκαναν νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Φλεβάρη. Απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου και μοίρασαν υλικό στα διερχόμενους οδηγούς. Υπενθυμίζεται ότι 200 από τους 263 εργαζόμενους είναι από τη Δευτέρα σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έξι εβδομάδες (αμείβονται με το 50% του μισθού και με ένα επίδομα του ΟΑΕΔ). Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και τις επόμενες μέρες, με το σωματείο να υιοθετεί πλήρως το αίτημα της εργοδοσίας για φτηνότερο ρεύμα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων των επόμενων ημερών:

Την Πέμπτη 20/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής».

Την Παρασκευή 21/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Συζήτηση για τις εξελίξεις στον κλάδο από την ΚΟ Χαλυβουργών

Συζήτηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο της χαλυβουργίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη η Κομματική Οργάνωση των χαλυβουργών της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Η συζήτηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου