Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι φασίστες επιστρέφουν και απειλούν! Θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους!

Τις τελευταίες εβδομάδες η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έβγαλε ξανά στη φόρα τα Τάγματα Εφόδου στις γειτονιές της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Κερατσινίου αλλά κι εκτός Αθήνας, στην Καβάλα. Στις εξορμήσεις αυτές, επιτέθηκαν σε δύο αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, το Pasamontana (Κορυδαλλός) και το Ρεσάλτο (Κερατσίνι), ενώ κατέβασαν και το πανό που βρισκόταν στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στην Καβάλα μέλη της φασιστικής «Πατριωτικής Κίνησης» κατέστρεψαν κατάστημα στοχοποιημένου για την αντιφασιστική δράση του κατοίκου και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να το κάψουν – θέτοντας σε κίνδυνο τους ενοίκους του κτιρίου. Ο «ηρωισμός» των φασιστοειδών της περιοχής ολοκληρώθηκε  με τη βίαιη επίθεση σε δύο περαστικούς φοιτητές με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνισή. Στην Καλλιθέα επίσης, επιτέθηκαν σε δύο μετανάστες ξυλοφορτώνοντάς τους και χώνοντάς τους σε κάδους σκουπιδιών.

Μόλις τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Φύσσα, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να κάνει και πάλι αισθητή τη δημόσια παρουσία της. Κάτι που όπως και πριν το Σεπτέμβριο γίνεται –ξανά- με τις πλάτες και υπό τα «διακριτικά βλέμματα» των κρατικών υπαλλήλων που –υποτίθεται- προστατεύουν την τάξη. Μετά τις συλλήψεις ηγετικών της στελεχών και με τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, οι οργανωμένες δυνάμεις της Χρυσής Αυγής είχαν υποχωρήσει, δεχόμενες μάλιστα σημαντικές ήττες σε μια σειρά από περιπτώσεις που προσπάθησαν να οργανώσουν κάποια ανοιχτή παρέμβαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν εξαφανιστεί. Συνέχιζαν να είναι παρόντες και να χύνουν το νεοναζιστικό τους δηλητήριο στην κοινωνία. Η διαφορά ήταν ότι η ανοιχτή, δημόσια και οργανωμένη τους παρέμβαση είχε υποχωρήσει.


Τώρα ενόψει δημοτικών εκλογών, θέλουν να ξαναφτιάξουν το προφίλ του τραμπούκου που καίει, σπάει ή μαχαιρώνει χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται σαν μια «αντισυστημική» δύναμη που θα τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα. Η ψευδής αυτή εικόνα, που τόσο πρόθυμα έχτισαν για τους χρυσαυγίτες οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ, είναι που συσπειρώνει γύρω από το κόμμα του Μιχαλολιάκου τον κόσμο που τρέφεται με τη ρατσιστική βία και τις εθνικιστικές κορώνες. Η πραγματικότητα βέβαια μας αποδεικνύει ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι χρυσαυγίτες υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου και μπορούν άνετα να τραμπουκίζουν και να επιτίθενται επειδή ξέρουν ότι θα έχουν την προστασία και τις πλάτες της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που έχει ειπωθεί από την πρώτη στιγμή των φυλακίσεων των στελεχών της, ότι ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή μπορούν να νικηθούν μόνο από το οργανωμένο εργατικό και αντιφασιστικό  κίνημα και όχι από μια ακροδεξιά κυβέρνηση που τους ανέχεται και τους στηρίζει ώστε να κάνουν εκείνοι τη «βρώμικη δουλειά». Όσους κι αν βάλει στη φυλακή, όσους κι αν συλλάβει ο κρατικός μηχανισμός, η Χρυσή Αυγή θα παραμένει ένα «χρήσιμο εργαλείο», το αναγκαίο φόβητρο για την όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Ο κίνδυνος λοιπόν εξακολουθεί να υφίσταται αλλά δεν απειλεί, φυσικά, όσους κυβερνούν ή την άρχουσα τάξη (από την οποία οι φασίστες χρηματοδοτούνται) αλλά τους εργαζόμενους, τους απεργούς, τους μετανάστες και κάθε χώρο που αγωνίζεται για την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Το σύστημα έχει ανάγκη τους φασίστες για να επιτεθούν στις δυνάμεις της κοινωνίας που αντιστέκονται. Δικό μας καθήκον είναι η συνεχής αντιφασιστική πάλη.

Δεν χρειάζεται να δούμε νέες δολοφονίες για να κινητοποιηθούμε. Χρειάζεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή διαρκής και μόνιμη παρέμβαση ώστε να μην αφήσουμε τους φασίστες να αναπτύσσονται και να επιτίθενται. Από τη μια χρειάζεται ο καθένας μας στην καθημερινότητά του να δώσει τη μάχη ενάντια στο φασισμό, με το να ξεσκεπάζει τις χρυσαυγίτικες αερολογίες, με την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους καταπιεσμένους και με το να σπάει το φόβο απέναντι στο φασιστικό κίνδυνο. Από την άλλη, το πιο σημαντικό είναι η δική μας οργάνωση. Μόνο η δράση και η παρουσία  του λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να τσακίσει το φασισμό.

Πρωτοβουλία ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή στη Νέα Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου