Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κατάληψη στα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας



Η  ΘΑΝΑΤΙΚΗ  ΠΟΙΝΗ  ΕΙΝΑΙ  ΑΚΟΜΑ   ΕΔΩ.

 

Αποφασίσαμε, σήμερα 27/2, να καταλάβουμε τα γραφεία του Ελληνικού Τμήματος της «Διεθνούς Αμνηστίας» σε μία συμβολική κίνηση δημοσιοποίησης του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων των ευρισκόμενων σε κινητοποιήσεις κρατουμένων του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού.

 

Στις 17 Φεβρουαρίου, 179 κρατούμενοι του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού ξεκίνησαν έναν αγώνα ενάντια στον ίδιο το θάνατο με πλήρη επίγνωση των απάνθρωπων συνεπειών που τους επιφυλάσσουν οι τιμωρητικοί «σωφρονιστικοί» μηχανισμοί και το Κράτος, προχωρώντας σε αποχή συσσιτίου και φαρμακευτικής αγωγής.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και λοιπών «ουμανιστών» που έρχονται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα μόνο μετά τη δημοσιοποίηση των άθλιων συνθηκών στο εν λόγω κολαστήριο, αλλά δεν πρόκειται παρά για στάχτη στα μάτια των κρατουμένων οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Άλλωστε ο αγώνας των κρατουμένων είναι αγώνας επιβίωσης, μα και μονόδρομος, αφού οι καταγγελίες σχηματίζουν ένα ζοφερό σκηνικό μεσαιωνικής έμπνευσης. Οι 209 νοσηλευόμενοι στοιβάζονται ασφυκτικά σε βρώμικες «αποθήκες» χωρητικότητας  60 ατόμων. Στο σύνολο τους πρόκειται για βαριά ασθενείς ιδιαίτερα μεταδοτικών και επώδυνων νοσημάτων – εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός λοιπών κρουσμάτων ψώρας, φυματίωσης κλπ.

Η μέριμνα που τους αντιστοιχεί συνίσταται σε 2 μόλις μόνιμους ιατρούς (!), ενώ η σχετική έκκληση για την υποχρεωτική κατά νόμο εισαγγελική εποπτεία προσκρούει στην αδιαφορία των υπευθύνων, οι οποίοι μάλιστα ισχυρίστηκαν πως «έχουν οικογένεια», άρα αδυνατούν να εισέλθουν στον χώρο.

Είναι δεδομένο για εμάς, πως ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, τα ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια, το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν οι κρατούμενοι είναι εγγενές χαρακτηριστικό κάθε εξουσιαστικής δομής είτε αυτή καλείται Κέντρο Κράτησης, Σωφρονιστικό Κατάστημα, ή Νοσοκομείο Κρατουμένων. Στη βάση της καταπίεσης της εξουσίας και της διευρυνόμενης καταστολής που προτάσσει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, θα είμαστε δίπλα  στους αγώνες εντός και εκτός των τειχών των φυλακών.

 

-          ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ» ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

-          ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ - ΤΡΙΕΤΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΠΟΙΝΩΝ ΤΩΡΑ

 

-    ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΡΙΟ

 

 

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου