Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοκτονία μετά από εξαναγκασμό σε παραίτηση

Σοκ προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας υπαλλήλου στο πολυκατάστημα Praktiker στο Αιγάλεω. O 49χρονος εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του ώστε να φαίνεται ως απόλυση και δύο μέρες μετά βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του.

Η διοίκηση υποστήριξε ότι με την παραίτηση τιμωρήθηκε ο εργαζόμενος για ανοιχτή συσκευασία που βρέθηκε στον χώρο ευθύνης του. Η ομάδα σεκιούριτι τον οδήγησε στο γραφείο της διεύθυνσης, αφήνοντας υπόνοια ότι μπορεί και να έκλεψε. Ο 49χρονος ένιωσε ότι θίγεται η αξιοπρέπειά του, έπειτα από 12 χρόνια εργασίας.
Η παραίτηση, υπεγράφη την 1η Φεβρουαρίου ενώ στις 3 Φεβρουαρίου οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, γιατί από το διαμέρισμά του αναδυόταν δυσοσμία.


«Εργοδοτική δολοφονία»
«Με την αποκάλυψη της 'αυτοκτονίας' του εργαζόμενου στο Praktiker αυτό που γίνεται φανερό σε όλους είναι πως η αποθράσυνση των αφεντικών στο έδαφος της οικονομικής κρίσης κοστίζει ζωές εργαζόμενων », τονίζεται στην ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα Εργατών.
«Καλούμε κάθε εργατική συλλογικότητα, κάθε οργάνωση εργαζόμενων ή άνεργων και κάθε πολιτική οργάνωση της αριστεράς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαδηλώσουμε όλοι μαζί έξω από το Practiker ενάντια στη νέα εργοδοτική δολοφονία», καταλήγει η ανακοίνωση.

*Σε σύσκεψη την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στο κτίριο Γκίνη, στις 4 μμ, με σκοπό την οργάνωση συγκέντρωσης έξω από το Praktiker Αιγάλεω, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση και την αυτοκτονία εργαζόμενου στο κατάστημα, καλεί το Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

h**p://www.thepressproject.gr/article/56442/Autoktonia-meta-apo-eksanagkasmo-se-paraitisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου