Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας για τη δίκη νεοναζί στις 7 Φεβρουαρίου

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους δεκάδες αντιφασίστες του Πύργου που ήρθαν στα Δικαστήρια για τη δίκη του γνωστού νεοναζί από τα τάγματα εφόδου της Εθνικής Δράσης Ηλείας, Νίκου Παπαδόπουλου.

Απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στους εργαζόμενους της «Wind», του ΣΕΤΕΕ, της ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΔ, ΕΛΜΕ Ηλείας κλπ , που με ψηφίσματα καταδίκασαν τα τάγματα εφόδου της Εθνικής Δράσης Ηλείας.

Η δίκη που θέλησαν να αποφύγουν οι εθνικοσοσιαλιστές της Εθνικής Δράσης Ηλείας, φυγομαχώντας και ζητώντας αναβολή από το δικαστήριο, έγινε έξω από την αίθουσα, στη συνείδηση του Πυργιώτικου λαού:

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του Πύργου δίκασαν και καταδίκασαν τους τραμπούκους νεοναζί που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και ασφαλείς πίσω από τη μεροληπτική δικαιοσύνη πήραν αναβολή, επικαλούμενοι …πρωινό ατύχημα του κατηγορούμενου. Αποδείχθηκε πως, όπου το κίνημα είναι ενεργό και η κοινωνία παρούσα, οι φασίστες φυγομαχούν και κρύβονται.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του Πύργου δίκασαν και καταδίκασαν τη μεροληπτική δικαιοσύνη που διέκοψε για διάλειμμα δύο ολόκληρες ώρες(!) και στο τέλος έδωσε την αναβολή που ζήτησαν οι νεοναζί, χωρίς κανένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει το πρόσχημα του υπόδικου νεοναζί. Δεν πέρασε πολύς καιρός άλλωστε από την παραγραφή που έκανε η δικαιοσύνη της απειλής με μαχαίρι από τον ίδιο νεοναζί ενάντια σε αντιφασίστα φοιτητή επειδή είχε το θάρρος να καταγγείλει τα τάγματα εφόδου για επίθεση εναντίον του.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του Πύργου δίκασαν και καταδίκασαν την αστυνομία του Πύργου που δεν «μπόρεσε» να συλλάβει μέλη των ταγμάτων εφόδου, τα οποία καταγγέλθηκαν με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο εδώ και ένα χρόνο(!) για επιθέσεις σε αντιφασίστες τον Φεβρουάριο. Αντίθετα, όμως, στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας στο λαό της Ηλείας να παρακολουθήσει τη δίκη των νεοναζί και να δηλώσει με τη μαζική και ειρηνική παρουσία στα δικαστήρια την καταδίκη του φασισμού, έφεραν κλούβες με ΜΑΤ.

Καλούμε τον λαό της Ηλείας σε επαγρύπνηση.

Οι νεοναζί που κρύφτηκαν από το κίνημα δεν εξαφανίστηκαν. Υπάρχουν, όπως και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, των Α.Μ.Ε. (Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών), κλπ σαν δυσωδία πάνω στο πτώμα της καπιταλιστικής κοινωνίας που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Μόνο η λαϊκή επαγρύπνηση και η εργατική εγρήγορση μπορεί να υπερασπιστεί τις λαϊκές ελευθερίες και κοινωνικές κατακτήσεις που κινδυνεύουν είτε από τα τάγματα εφόδου είτε από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, που πνίγει απεργούς καθηγητές στα χημικά και έχει για απάντηση σε κάθε εργατικό αγώνα την επιστράτευση.

Στις 7 Φεβρουαρίου η κοινωνία του Πύργου και οι αντιφασίστες διδάχθηκαν πολλά. Ο πιο σοφός δάσκαλος, όμως, όλων μας ήταν οι μαθητές, που αφού διαδήλωσαν μαζί με τους καθηγητές τους για δημόσια δωρεάν παιδεία ενάντια στα μνημόνια και τις απολύσεις κατέληξαν μαζικά στα δικαστήρια για τη δίκη του νεοναζί.

Η ελπίδα του λαού βρίσκεται στα δροσερά τους πρόσωπα και τις σφιγμένες γροθιές τους…

8/2/2014

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου