Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Βγάζουν εκτός νόμου το ΚΚ - απαγορεύουν τις μειονοτικές γλώσσες

Φιλορώσοι διαδηλωτές. Φωτογραφία: ALEXANDER KHUDOTEPLY / AFP
Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα η νέα, μεταβατική κυβέρνηση στην Ουκρανία, και προχωρά στην ψήφιση ρατσιστικών νόμων, όπως η απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, η υποβάθμιση και η απαγόρευση χρήσης μειονοτικών γλωσσών, ακόμη και η αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας.

 Φιλορώσοι διαδηλωτές. Φωτογραφία: ALEXANDER KHUDOTEPLY / AFP Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι τραυματισμένη από τα τελευταία αιματηρά γεγονότα μιας κατάστασης εμφυλίου, και παρά την πτώση του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, η μεταβατική κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊστών, αντί να προσπαθήσει για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών, στοχοποιεί όποιον δεν είναι γνήσιος Ουκρανός Τάταρος. Παράλληλα η νεοναζιστική οργάνωση "Δεξιός Τομέας" η οποία διαθέτει βαρύ οπλισμό, συμμετέχει στο φιλοΕΕ συμβούλιο «Euromaidan» και πρωτοστατούσε στην ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς, συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Aπό τις πρώτες αποφάσεις του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς συζήτηση στη Ράντα (ουκρανική Βουλή), ήταν: σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας, σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα αλλά και σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

Ήδη σε τρεις περιφέρειες της χώρας έχει απαγορευθεί η λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος του πρώην προέδρου Β. Γιανούκοβιτς, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι επιθέσεις σε πολλά κτίρια του Κομμουνιστικού Κόμματος απο ακροδεξιούς και νεοναζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου