Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Χαλκιδική:Συλλήψεις και τραυματίες από επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση των κατοίκων


17:36 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι τρεις προσαγωγές (δύο γυναίκες και ένας άνδρας που πάσχει από καρδιακά προβλήματα)έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις ενώ μία γυναίκα με κάταγμα στο πόδι έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη βία και απείθεια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο Χονδρό Δένδρο πραγματοποιείται εκ νέου συγκέντρωση των κατοίκων καθώ η εταιρεία θέλει να μεταφέρει προκατ κατασκευές σπιτιών και γραφείων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, κίνηση παράνομη καθώς δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για να γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 200 κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο ενώ καταφθάνουν ολοένα και περισσότερες κλούβες των ΜΑΤ.

15:50 Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση χτυπώντας και σέρνοντας τους κατοίκους στο δρόμο.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση σχημάτισαν αλυσίδες για να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείων με εργαζόμενους που έβγαιναν από το εργοτάξιο. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας τραυματισμένοι ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έγιναν δύο προσαγωγές γυναικών και ενός άνδρα από την αστυνομία.Οι προσαχθείσες γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Πολυγύρου.

Την ίδια ώρα διαδηλωτές βρίσκονται πεσμένοι στο δρόμο και μάλιστα εις εξ αυτών αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και  κινδυνέυει χωρίς μέχρις στιγμής να έχει προσελθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Έκκληση κάνουν αυτή τη στιγμή οι  κάτοικοι για βοήθεια.

Αυτή την στιγμή έχει έρθει γιατρός προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοηθειες στον ασθενή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περιπολικό τον μεταφέρει στο νοσοκομείο γιατί το ασθενοφόρο αργεί να φτάσει. Στο σημείο παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ

Δηλώσεις κατοίκων στο ρ/σ στο Κόκκινο:" Έσερναν γυναίκες στο δρόμο"- "Τα Ματ έσερναν τον θείο μου που είναι καρδιακός"

«Άνθρωπος σοβαρά τραυματισμένος είναι πεσμένος στο έδαφος. Παραμένουν οι διμοιρίες πάνω από μισή ώρα ζητάμε ασθενοφόρο και δεν έχει έρθει τίποτα. Κάναμε διαμαρτυρία γιατί παρανομούν για ακόμη μία φορά με τις εργασίες τους για ακόμη μία φορά στρώνουν το δρόμο με στείρα απόβλητα της εταιρείας και αποθέτουν παράνομα κοντέινερ στις εγκαταστάσεις χωρίς να έχουν οικοδομική άδεια. Παρενέβη η αστυνομία ενώ καναμε καθιστική διαμαρτυρία και σέρνανε τις γυναίκες για να ανοίγουν το δρόμο, συλλάβανε δύο γυναίκες μία από το Γομάτι και μία από την Ιερισσό. Δύο γυναίκες έχουν τραυματιστεί, χτυπούσανε και δέρνανε. Χρειαζόμαστε επειγόντως ασθενοφόρο, άνθρωπος είναι με καρδιά στο δρόμο» δήλωσε η Λόλα Χρυσούλη, κάτοικος της Ιερισσού στο Κόκκινο.

«Μας έσυραν μας χτύπησαν ο θείος μου που είναι καρδιακός τους έδειχνε ακόμη τα καλώδια του τον έσερναν δεν έφερναν ασθενοφόρο μεταφέρεται τώρα στο Κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου, δεν έφερναν ασθενοφόρο μόνο γιατρούς. Η κατάσταση ήταν τραγική» δηλώνει η κάτοικος Μεγάλης Παναγιάς Μαρία Καραστέργιου στο Κόκκινο.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην παράνομη διάνοιξη δασικών δρόμων εκ μέρους της εταιρείας και έχουν ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα καταγγελία διαμαρτυρίας.


h**p://www.alterthess.gr/content/halkidikisyllipseis-kai-traymaties-apo-epithesi-ton-mat-sti-diadilosi-ton-katoikon-synehis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου