Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Στη θέση ιστορικών μνημείων, ναζιστικά σύμβολα

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η ανησυχητική τάση γκρεμίσματος σοβιετικών συμβόλων από ακροδεξιές ομάδες κατά τη διάρκεια της αναταραχής στην Ουκρανία - Ραγδαία η εξάπλωση ναζιστικών συμβόλων




Μία από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ουκρανικής κρίσης, μέσα από τις εικόνες του Russia Today

Σύμβολα που υμνούν τις νίκες εναντίον του Χίτλερ και του Ναπολέοντα κατεδαφίζονται ενώ πολλαπλασιάζονται τα σύμβολα που δοξάζουν την περίοδο της ναζιστικής κυριαρχίας τονίζει σε σχετικό ρεπορτάζ το rt.com. H ανησυχητική τάση ξεκίνησε με την ανατροπή δεκάδων αγαλμάτων του Λένιν (αναλυτικό ρεπορτάζ) και εξαπλώθηκε σε κάθε σύμβολο που παραπέμπει στην περίοδο του αντιναζιστικού πολέμου.
View image on Twitter

Χαρακτηριστική είναι η κατεδάφιση του μνημείου του σοβιετικού στρατιώτη στην πόλη Stryi, πόλη όπου χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας τους ναζί κατακτητές:

Image from stryi.com.ua
Η μανία κατεδάφισης δεν άφησε ανενόχλητο το άγαλμα του Mikhail Kutuzov, του Ρώσου στρατηγού που αντιμετώπισε το Ναπολέοντα:

Image from zik.ua




Από το μένος των ακροδεξιών δεν γλίτωσαν τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Κίεβο:

View image on Twitter

Την ίδια στιγμή ναζιστικά σύμβολα όπως το Wolfsangel (σύμβολο που έφεραν πολλά τμήματα των γερμανικών SS), συναντώνται σε τοίχους του Κιέβου και όχι μόνο:

View image on Twitter

Το Wolfsangel είναι το επίσημο σύμβολο του «Δεξιού Τομέα» που πρωταγωνίστησε την έκρηξη της (ένοπλης) βίας των τελευταίων εβδομάδων.

Far-right group "Right Sector" train in Independence Square in central Kiev, January 25, 2014. (Reuters/David Mdzinarishvili)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου