Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μαθητές στο ΑΤ για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου

Μαθητές από το 2ο Λύκειο Κερατσινίου κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να καταθέσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου στο πλαίσιο έρευνας για την πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Στο μεταξύ, με σημερινή της ανακοίνωση η ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επισκέψεις στα σχολεία και οι συναντήσεις με διευθυντές γίνονται για λόγους «προστασίας της νεολαίας» από διάφορους κινδύνους όπως τα ναρκωτικά και τα τροχαία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χρύσας Βαϊνανίδου στο "Κόκκινο", η διευθύντρια του σχολείου μετά το πέρας της κατάληψης κλήθηκε από το ΑΤ Κερατσινίου να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη. Εκείνη έδωσε τα ονόματα 8 μαθητών οι οποίοι εκλήθησαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Αστυνομία «για προσωπική τους υπόθεση».


Κατά την ίδια πηγή, οι ερωτήσεις των αστυνομικών δεν επικεντρώθηκαν μόνο στις καταλήψεις αλλά και σε άλλους τομείς όπως με ποιους κάνουν παρέα και που συχνάζουν, αν γνωρίζουν συγκεκριμένα άτομα, τι ψηφίζουν οι γονείς
τους, τι δουλειά κάνουν, αν είναι χωρισμένοι, τι εισόδημα έχουν.

Μάλιστα, οι μαθητές κατήγγειλαν ότι τους ανακοινώθηκε πως δεν θα μπορούν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν έχουν "καθαρό" ποινικό μητρώο, ούτε και να καταθέσουν μηχανογραφικό.

Οι γονείς επιρρίπτουν ευθύνες στην διευθύντρια του σχολείου που έδωσε τα ονόματα των μαθητών ακόμη και παρά το γεγονός ότι δήλωσε πως δεν υπήρξαν φθορές ούτε προβλήματα κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου