Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.¨Ελληνας υπουργός εκφράζει τη λύπη του για τη «ποιότητα» των μεταναστών


Όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή του το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, "ένα μέλος του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου δήλωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα είναι διαφορετικής "ποιότητας" από αυτούς αλλού στην Ευρώπη".


Και ξερούμε όλοι για ποιόν "φωτεινό αστέρα" πρόκειται...


Mάλιστα η αγγλόφωνη ιστοσελίδα keeptalkinggreece έχει και κάποιες ιδέες να προτείνει στον υπουργό μας.

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαν να τεθούν ορισμένα κριτήρια προεπιλογής και να μπούν πινακίδες κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, του Αιγαίου συμπεριλαμβανομένου, αναγράφοντας: “Μην μπαίνετε! Πτυχίο κολεγίου - ελάχιστο προσόν”.

Κάποιος στο διαδίκτυο πρότεινε πιστοποίηση ISO. αλλά αναφερόταν σε μετανάστες από τη Συρία ...

Έλληνας υπουργός εκφράζει τη λύπη του για την «ποιότητα» των παράνομων μεταναστών


ΑΘΗΝΑ - AgenceFrance Presse-

30/01/2014


ΑΘΗΝΑ: Ένα μέλος του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου δήλωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα είναι διαφορετικής "ποιότητας" από αυτούς αλλού στην Ευρώπη, αποκαλώντας την κατάσταση «τραγική».


"Επιτρέψτε μου να σας πω και κάτι άλλο: η ποιότητα ... η διαφορά στην κουλτούρα των μεταναστών που έρχονται εδώ σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι τραγική », είπε ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός δημόσιας τάξης και την προστασία του πολίτη.
"Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της Σουηδίας που αντιμετωπίζει μετανάστευση από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι έχουν ένα ορισμένο επίπεδο εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι οι Ευρωπαίοι με την ευρεία έννοια του όρου, και στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τη μετανάστευση από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν."


Ο Δένδιας, ο οποίος ηγείται του αγώνα της χώρας κατά της παράνομης μετανάστευσης, είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι οι μετανάστες από τις χώρες αυτές "ανήκουν σε μια άλλη κουλτούρα ... προέρχονται από ένα διαφορετικό κόσμο από εμάς".

Ο υπουργός, μέλος του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι οι παρατηρήσεις του δεν είχαν σκοπό να "υποτιμήσουν κανέναν".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου του, οι πιο κοινές εθνικότητες των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα το περασμένο έτος ήταν από την Αλβανία (36%), της Συρίας (19%) του Αφγανιστάν (15%), του Πακιστάν (9,4%) και το Μπαγκλαντές (3,5%).

Η χώρα συνέλαβε 39.759 παράνομους μετανάστες κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2013, λιγότερους από τις 76.878, που ήταν το σύνολο του 2012 και 132.524 για το 2010.

Ο Δένδιας δήλωσε ότι πάνω από 1,5 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες είχαν εισέλθει στην Ελλάδα, μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια.


Η Ελλάδα είναι ένα συχνό σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι από τις πιο κοινές χώρες διέλευσης των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι ενίοτε σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε μια τρίτη χώρα, αλλά κολλάνε στην Ελλάδα, λόγω των κανόνων της ΕΕ να καταστεί η χώρα εισόδου υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου.


Η Ελλάδα, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο, όρισε τα θέματα μετανάστευσης ως προτεραιότητα και έχει πει ότι σχεδιάζει να απαιτήσει τη λήψη μέτρων για την κατανομή των μεταναστών μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

“Αυτό που λέμε στους Ευρωπαίους είναι ότι χρειαζόμαστε ένα σύστημα κατανομής”, είπε ο Δένδιας στον Σκάι, λέγοντας ότι πιθανά κριτήρια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το μέγεθος της οικονομίας μιας χώρας, τον πληθυσμό και την επιφάνεια της.


Τα σχόλιά του έγιναν ενώ η Ελλάδα ασχολείται με την άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, που πρόσφατες έρευνες φέρνουν να είναι το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα της χώρας, παρά την καταστολή από τις αρχές και τις κατηγορίες σε εξέχοντα μέλη του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου