Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Στέλνουν την Π. Χριστοδουλίδου σε δίκη με στρατιωτικό νόμο!

Για κακουργήματα και πλημμελήμματα του… στρατιωτικού ποινικού κώδικα, ο οποίος ισχύει μόνο όταν έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, κατηγορείται η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, για το… έγκλημά της να δημοσιοποιήσει πληροφορίες που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ!

Όπως δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, η ίδια μετέβη στην Ασφάλεια την Πέμπτη και επί πέντε ώρες προσπαθούσαν να την πείσουν να «κατεβάσει» το επίμαχο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της, με την ίδια να αρνείται κατηγορηματικά, προς τιμήν της.

Κατόπιν της ανακοινώθηκε ότι από την προϊστάμενη εισαγγελέα της ασκήθηκε δίωξη για τρία αδικήματα του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, και συγκεκριμένα τα άρθρα 143, 144 και 145, εκ των οποίων το ένα μάλιστα είναι κακούργημα και επισύρει ποινή κάθειρξης, καθώς αφορά σε μετάδοση στρατιωτικών πληροφοριών… εν καιρώ πολέμου!

«Είναι πραγματική χούντα», σχολίασε η δημοσιογράφος, της οποίας οι συνήγοροι κάνουν λόγο για πρωτοφανή στα χρονικά δίωξη, και μάλλον έχει δίκιο: Ουσιαστικά, παραδέχονται πως έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου