Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

Κάτω από τα γεγονότα που επισκιάζονται από την απεργία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.



-Η χούντα προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει την εκπομπή σήματος από εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το ποτάμι πίσω δεν  γυρνά, στο https://docs.google.com υπάρχει μιά λίστα μέσων που επικαιροποιείται κατά το δυνατόν με όσους αναμεταδίδουν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα των απεργών της ΕΡΤ.

-Αντίθετα με την ΕΤ-3 που έβγαλε χτες ένα πρόγραμμα με εργατικό και κινηματικό χαρακτήρα, όπως λίγο ως πολύ κάνουν και τα περισσότερα ραδιοφωνικά, το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφέρεται στον πολιτισμό, δείχνει συναυλίες και 2-3 φορές την ημέρα τον εθνικό ύμνο.

-Υπήρχε μια εξαίρεση, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, περίπου στις 3 με 4 το πρωί ο πρόεδρος των Ελλήνων φωτορεπόρτερ και ο υπεύθυνος δικτύων της ΕΡΤ έκαναν συγκεκριμένες καταγγελίες:

      -To καθεστώς προσπαθεί να κλείσει τα μέσα επίγειας μετάδοσης. Ρίχνουν περίπου ένα βασικό πομπό την ημέρα, σπάζοντας έτσι το δίκτυο μετάδοσης από βουνό σε βουνό.

      -Χτες μπάτσοι από την ΑΘήνα έκλεισαν τους πομπούς στα Δολιανά ρίχνοντας το σήμα σε όλη την Πελοπόννησο.

      -Με το "πιστόλι στον κρόταφο" πολλοί δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να γράψουν άρθρα για απεργοσπαστικές φυλλάδες που κυκλοφορούν σήμερα, με νέα 3 ημερών, ενώ στην "Ιριδα" προχτές γουρουνάκια φύλαγαν τις εγκαταστάσεις από διαδηλωτές όλη τη νύχτα.

      -Ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος θεωρεί μεγάλο κατόρθωμα που απεργούν εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ΜΜΕ καθώς έτσι αποφεύγεται η προπαγάνδα περί "κρατικοδίαιτων" υπαλλήλων της ΕΡΤ που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν.

      -Με τη συνεργασία ΚΥΠατζήδων και τεχνικών ιδιωτικών καναλιών πέφτουν οι πομποί, αναφέρθηκαν παρεμβολές αλλά και επεμβάσεις σε μηχανήματα. Σε άλλη ανάρτηση εδώ καταγγέλθηκαν συγκεκριμένοι που έλεγχαν εργαζόμενους που ανέβαιναν στην Πάρνηθα.

      -Το nerit.gr που κατοχύρωσαν κάποιοι και έπαιζε το απεργιακό πρόγραμμα έχει πέσει και αφού πληρώσανε, μπορούν να το διεκδικήσουν δικαστικά.

      -Το ert.gr βγήκε στο σφυρί, το αντελήφθη τεχνικός της ΕΡΤ και το αγόρασε για 90 €. 6 ώρες μετά το πήραν πίσω.

      -Με παρέμβαση του Ελληνα πρέσβη στο Ισραήλ, η Ισραηλινή εταιρεία διαχείρισης του δορυφόρου Eutelsat που αναμετέδιδε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, σταμάτησε να το εκπέμπει, η EBU αναζητεί άλλο δορυφόρο.

   





-Την Παρασκευή  δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους. Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.



-Φαίνεται πως κλείνει το μικρό εσωτερικό θέμα που άνοιξε με τα απεργοσπαστικά φύλλα μέσα στο διασωματειακό, η ομοσπονδία μισθωτών τύπου και χάρτου κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ πως άφησε να εκδοθούν τα απεργοσπαστικά φύλλα και δεν περιφρούρησε την απεργία όπως όφειλε. Η αλήθεια είναι πως το θέμα τέθηκε αλλά τους πήρε 2 μέρες κωλοβάρεμα (η γνωστή τακτική των συνδικαλισταράδων) για να αποφασίσουν.



-Το απεργιακό φύλλο της ΕΣΗΕΑ επανακυκλοφόρησε μετά από 38 χρόνια. Διανέμεται από χέρι σε χέρι, στην ΕΡΤ, σε μερικά περίπτερα και εκτός των πρακτορείων διανομής τύπου. Ελεύθερο για κατέβασμα και ανάγνωση στο http://t.co/SvhIVW93RY



Συνεχίζουν να διδάσκουν αγώνα κάποιοι εργαζόμενοι



-Στο μικρό supermarket EXTRA στο Λαύριο συνεχίζονται οι απεργίες για 25η μέρα. Με χτεσινή τους απόφαση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη ενάντια σε μία απόλυση και επαναφορά των αμοιβών στα προηγούμενα επίπεδα.



-Στα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη, 60 εργαζόμενοι εκβιάζονται με απόλυση να δεχτούν μειώσεις 20-25%. Υπέγραψαν μόνο 3. Εγιναν 7 απολύσεις. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να μην υπογράφουν και στηρίζουν τη δικαστική προσφυγή των απολυμένων αλλά και τους ίδιους με χρήματα.



-Με πορεία πήγαν χτες εργαζόμενοι των super market Αρβανιτίδη για συμπαράσταση στην ΕΡΤ. Εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι.



-Συγκέντρωση και πορεία στην DIGEA τη Δευτέρα το μεσημέρι, δείτε σχετικό κάλεσμα εδώ.



Για περισσότερα δείτε και στο  http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου