Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Αυτοδιαχείριση στην ΕΡΤ ζητούν μέσω συνέλευσης οι εργαζόμενοι στα "Μουσικά Σύνολα", δείτε την ανακοίνωσή τους σε άλλη ανάρτηση εδώ.

-Για κλείσιμο πάνε τα McDonalds στην Ελλάδα. Η εταιρεία διοικείται πλέον από ένα μικρό γραφείο των ορκωτών λογιστών Pricewaterhouse, μετά την καταδίκη 2 διευθυντών σε 18 μήνες φυλάκιση. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από μήνυση επιχειρηματιών της αλυσίδας στη Ρόδο.

-Η G4S απέλυσε όλα τα μέλη   του επιχειρησιακού σωματείου στην Πάτρα. Η σιχαμένη σιωνιστική εταιρεία πληρώνει τους εργαζόμενους με 510/585 € από πέρυσι το καλοκαίρι.



-Σε κινητοποιήσεις καλεί η ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη σε όλα τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα, στην ΑΘήνα στις 11:30 στον ΟΑΕΕ της οδού Ακαδημίας.



-Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη στην Εθνοdata ενάντια στις μειώσεις κατά 6% των αποδοχών χαμηλόμισθων.



-18 μέρες κάνουν απεργία πείνας  πολιτικοί πρόσφυγες στο Λαύριο. Οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι 9 μήνες, τα τρόφιμα λιγοστά και τα κτίρια καταρρέουν. Ελάχιστοι αλληλέγγυοι.  Ο "Ερυθρός Σταυρός" που είχε αναλάβει την περίθαλψη έχει να φανεί μήνες.



-Αίτηση κήρυξης σε πτώχευση κατέθεσε στο  Πρωτοδικείο   η Nutriart ΑΒΕΕ, εταιρεία που προέκυψε από τις συνενώσεις των   ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ. Στον "Κατσέλλη" κατέβηκαν σε απεργία και πήγαν και στην ΕΡΤ, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε μακρύ ιστορικό απεργιών, μαύρης εργασίας και ανασφάλιστων μεταναστών εργαζόμενων. Η αίτηση θα εκδικαστεί το Σεπτέμβριο,



-Στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση μετά τις εκλογές εκεί, καθώς οι "χαμένοι" της υπόθεσης τεχνηέντως προκαλούν έλλειψη απαρτίας, με αποτέλεσμα το κέντρο να έχει νεκρώσει.



Για περισσότερα δείτε και στο https://ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου