Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το μίσος τους σκοτώνει: Ακροδεξιοί «φίλοι» της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν αντιφασίστα φοιτητή στο Παρίσι


Ο 18χρονος Κλεμάν Μερίκ δολοφονήθηκε στις 5/6/2013 από σκίνχεντ στο Παρίσι Πηγή:https://www.facebook.com/pages/Action-Antifasciste-Paris-BanlieueΠρόκειται για το νεαρό αντιφασίστα και μέλος του Μετώπου της Αριστεράς,  Κλεμάν Μερίκ, ο οποίος είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Πρίσι από την Μπρεστ για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook της Αντιφασιστικής Δράσης Παρισιού και προαστίων.

 

 Σιωπηλή διαμαρτυρία στο Παρίσι στο σημείο της δολοφονίας του αντιφασίστα φοιτητή (Πηγή: europeans against the political system)

Ο Μερίκ έπεσε θύμα ενέδρας από ομάδα φασιστών της  «Jeune Nationaliste Révolutionnaire»  (Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία) κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Saint-Lazare της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Κλεμέντ Μερίκ, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση δέχτηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο πεζοδρόμιο, όπου οι ακροδεξιοί τον άφησαν αιμόφυρτο. Αυτόπτες μάρτυρε ανέφεραν ότι  δύο άνδρες και μια γυναίκα, που περιγράφονται ως σκίνχεντ και ηλικίας περίπου 20 ετών, επιτέθηκαν στο Μερίκ με απίστευτη βιαιότητα και τον χτυπούσαν αρκετή ώρα με σιδερογροθιές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε κάποια στιγμή χτυπούσαν τον φοιτητή πολλοί σκίνχεντ μαζί. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Salpetriere, οι γιατροί διέγνωσαν πως ο 18χρονος υπέκυψε λόγω εγκεφαλικών τραυμάτων.


 
 Η οργάνωση «Jeune Nationaliste Révolutionnaire» που δρα τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία αποτελείται από νεοναζί και σκίνχεντς, είναι γνωστή για την επιθετική της δράση κατά μεταναστών και αριστερών και διατηρεί, όπως φάινεται και στην ιστοσελίδα της, φιλικές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και άλλα νεοναζιστικά μορφώματα.

Φωτογραφία
 
Το υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε τον πολιτικό χαρακτήρα της δολοφονίας («τα κίνητρα της συμπλοκής ήταν πολιτικά») και ανέφερε ότι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την «πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία». Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελαοέ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κατορθώσουν να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες.

Σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο της Αριστεράς κάνει λόγο για φασιστικό τρόμο  και καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν υπέρ της διάλυσης των φασιστικών οργανώσεων που ευθύνονται για τον θάνατο του Κλεμέντ Μερίκ σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Saint-Michel στο Παρίσι. Καταγγέλλει ότι οι πράξεις βίας από ακροδεξιές ομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο στο Παρίσι αλλά σε όλη τη Γαλλία.  Απαιτεί το υπουργείο Εσωτερικών να βρει άμεσα τους ενόχους.
 


H Μαρίν Λεπέν διαβεβαίωσε ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του νεαρού ενώ ευρωβουλευτής του κόμματός της διαβεβαίωσε ότι αυτές οι πράξεις είναι απαράδεκτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που περιγράφονται ως σκίνχεντ και ηλικίας περίπου 20 ετών επιτέθηκαν στο νεαρό με απίστευτη βιαιότητα και τον χτυπούσαν αρκετή ώρα με σιδερογροθιές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Πηγή: enet.gr - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου