Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην υπόθεση Σακκά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παράταση της προφυλάκισης του αναρχικού Κώστα Σακκά, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει στη φυλακή τρία χρόνια χωρίς δίκη! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ευθεία και κυνική παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα κάνει λόγο για δικαστικό αυταρχισμό και δίκαιο της σκοπιμότητας.

"Ο Κώστας Σακκάς" -τονίζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ- "κινδυνεύει να συμπληρώσει τρία χρόνια προφυλακισμένος, χωρίς να έχει δικαστεί. Οι διαδοχικές παρατάσεις της κράτησής του, που ακολουθούν αντίστοιχες ποινικές διώξεις, υπερβαίνουν το προβλεπόμενο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο. Αποτελούν έτσι μια de facto ποινή, χωρίς να έχει υπάρξει δίκη, κάτι που αντίκειται στα θεμελιώδη δικαιώματα και το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου".

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την άμεση επανεξέταση της προσωρινής κράτησης του Κώστα Σακκά και την απελευθέρωσή του το συντομότερο δυνατόν, ιδίως μετά την έναρξη απεργίας πείνας για την εφαρμογή των αυτονόητων δικαιωμάτων του.

Το Δίκτυο, από την πλευρά του, τονίζει ότι, "όσο οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί τούς το επιτρέπουν, οι αποφάσεις των δικαστών δεν θα είναι και δεν θα προσπαθούν να δείχνουν νόμιμες, αλλά θα είναι επιδεικτικά και εκδικητικά σκόπιμες, επιβεβαιώνοντας ανενδοίαστα ότι είναι εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής και μέσο κατασκευής φρονήματος που καμία σχέση και αντιστοίχιση δεν έχει με το Δίκαιο".
 avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου