Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μήνυμα αλληλεγγύης των Κούρδων ανταρτών στον τουρκικό λαό


Ανακοίνωση υπέρ των διαδηλώτων στην Τουρκία εξέδωσε την Τετάρτη η πολιτική πτέρυγα του PKK (KCK), εγκαταλείποντας τη στάση αναμονής που τηρούσε ώς σήμερα εξαιτίας της διαδικασίας ειρήνευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από την συμφωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.



Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει τους διαδηλωτές, καθώς στη συνείδηση μεγάλης μερίδας τούρκων πολιτών οι κούρδοι αντάρτες έχουν στόχο να διαμελίσουν την χώρα τους.

Στην ανακοίνωσή του το KCK κάλεσε τους κούρδους «να αναλάβουν πρωτοβουλία ενωμένοι με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να προχωρήσει προς την σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία που θα μεταμορφώσει την Τουρκία σε δημοκρατική χώρα».

Το KCK καλεί επίσης τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς πολίτες να αντισταθούν σε όσους προσπαθούν να διακόψουν τη διαδικασία της δημοκρατικής λύσης και να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσής της.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στο πρακτορείο FIRAT το οποίο πρόσκειται στο PKK, σημείωνεται ότι η δημοκρατική λύση «δεν έχει μόνο στόχο τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού, αλλά και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας».

Επίσης, αναφέρεται ότι η αστυνομική βία έρχεται σε αντίθεση με τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού.

Το KCK στρέφει τα πυρά του κατά του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, λέγοντας ότι ο κατ' επίφαση περιορισμός του στρατού από το AKP δεν εξάλειψε τη βία, την οποία τώρα ασκεί η αστυνομία.

«Η αντίσταση του πάρκου Γκεζί στέλνει το μήνυμα της νέας Τουρκίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου