Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κείμενο-κάλεσμα ανοιχτής συνέλευσης στην κατάληψη της ΕΡΤ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Τη συνέλευση πραγματοποίησαν άνθρωποι ονειρευόμενοι και ελεύθεροι.

Είμαστε όλοι αυτοί που δεν είναι η εξουσία και οι εξουσιαστές. Άνθρωποι που ακουμπάνε τα όνειρά τους στο διακύβευμα της πραγματικότητας. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ποιητές και ρομαντικοί – άσπροι, μαύροι, κίτρινοι. Δεν είμαστε επαίτες.Δεν είμαστε λαμόγια. Δε βάζουμε τρικλοποδιές. Διεκδικούμε!

Δεν είμαστε απλώς αλληλέγγυοι, βιώνουμε την καταστολή ωμά όπως την βιώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Βιώνουμε την καταστολή ως άνεργοι, ως εργαζόμενοι με μπλοκάκια, ως μετανάστες, ως οροθετικές, ως εξεγερμένοι στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως κάτοικοι ενάντια στην λεηλασία της φύσης και το ξεπούλημα των φυσικών πόρων προς όφελος των οικονομικών ελίτ, ως καταληψίες που μαχόμαστε ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ως απεργοί πείνας στις φυλακές.

Απαιτούμε την ματαίωση των απολύσεων και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως είμαστε στο πλευρό και κάθε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της τροϊκανικής κυβέρνησης. Είμαστε δίπλα στους επισφαλώς εργαζόμενους, τους αντιστεκόμενους στα νοσοκομεία που διαλύονται, τους επιστρατευμένους απεργούς, δίπλα στους εργάτες της ΒΙΟΜΕΤ (του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα).

Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ ανοιχτή σε κάθε κοινωνική ομάδα, σαν κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία που αντιστέκεται και που λειτουργεί μέσα από οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες που θα εκφράζουν τους από κάτω . Οι αγώνες μας δεν έχουν σύνορα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα εξεγερμένα μας αδέρφια στην Τουρκία. Είμαστε άνθρωποι αλληλέγγυοι στους ανθρώπους σε κείνους που μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε.



Όλοι μαζί ΑΥΡΙΟ, στην Ανοιχτή Συνέλευση, ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06/13, 18:00 στο

πάρκινγκ της ΕΡΤ.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ





Ανοιχτή Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου