Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

O 'Δρ ψυχώ' της Χρυσής Αυγής



Πρόκειται για τον Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, ο οποίος «κουράρει» και την έτερη υποψήφια του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θέμιδα Σκορδέλη, στην οποία μάλιστα έχει δώσει πιστοποιητικό με το οποίο λαμβάνει αναβολές από δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατηγορείται από τους συναδέλφους του ότι μοιράζει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε χρυσαυγίτες που θέλουν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας!
«Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία, είναι ορθές εφόσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση».

Είναι η άποψη της Χρυσής Αυγής, που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα τους σχετική με την οικολογία. Με αυτές τις απαράδεκτες απόψεις της, δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω και ένας γιατρός και δη ψυχίατρος να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Κι όμως υπάρχει! Λέγεται Κωστής Παρασχάκης, ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) στο Δαφνί, και ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Λασίθι τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010, όσο και στις βουλευτικές του 2012.

«Θεωρώ ότι η έκδοση πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας και μάλιστα σ΄ αυτή την εποχή της έξαρσης της κοινωνικής βίας από άτομα και ομάδες, όχι μόνο του λεγόμενου κοινού εγκλήματος, αλλά ιδιαίτερα πολιτικές, των οποίων ακριβώς η ναζιστικού χαρακτήρα πολιτική υπόσταση βασίζεται στο κοινωνικό μίσος και στις δολοφονικές βιαιοπραγίες, πρέπει να τύχει της προσοχής των αρμόδιων οργάνων του ΨΝΑ και να μπει ένας φραγμός», είχε σημειώσει ο Θ. Μεγαλοοικονόμου. «Μπορεί ο ψυχίατρος, έτσι αβασάνιστα, να το 'παίζει' απλώς 'διεκπεραιωτικός' και 'ουδέτερος', αλλά, ταυτόχρονα, και εγγυητής (ενώπιον του νόμου και της κοινωνίας) της 'σωστής' και 'ψύχραιμης' χρήσης του όποιου όπλου από τον οποιονδήποτε που εξετάζει μία φορά στο εξωτερικό ιατρείο ? μοιράζοντας, δηλαδή, πιστοποιητικά σε όποιον του ζητήσει, χωρίς να υπόκειται σε κανέναν έλεγχο;», διερωτάται.
Το θέμα της έκδοσης πιστοποιητικών υγείας για άδειες οπλοφορίας έχει απασχολήσει και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, που έχει γνωμοδοτήσει ότι «η Ψυχιατρική και οι Ψυχίατροι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα μέσα για να μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια εάν ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο ή άλλο φονικό όργανο και πολύ περισσότερο να βεβαιώσουν ότι το πρόσωπο αυτό σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις θα αντιδράσει σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου και τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις που επικρατούν.

Η αδυναμία ασφαλούς εκτίμησης και πρόβλεψης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε συνθήκες όπου το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, συναισθηματική απίσχνανση, χλευασμό των ιδανικών, έκπτωση των αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και πολιτική πενία και καθημερινά και συνεχώς επιδεινούμενα φαινόμενα υπέρμετρης, άλογης και όχι σπάνια ανθρωποκτόνου βίας».

Τα πρόσφατα γεγονότα, με την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της ΧΑ Αντώνη Γρέγου στο αεροδρόμιο, αλλά και το περιστατικό με τον βουλευτή Γερμενή στο κτίριο του Δήμου Αθηναίων δικαίωσαν τις ανησυχίες των ψυχιάτρων. Ωστόσο, έναν χρόνο μετά την καταγγελία του Θ. Μεγαλοοικονόμου, όταν ο διοικητής... εδέησε να ασχοληθεί με την καταγγελία, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Ο Κ. Παρασχάκης ισχυρίστηκε ότι «τη συγκεκριμένη μέρα δέχθηκε τηλεφώνημα από δύο γνωστούς του (τον κ. Ζησιμόπουλο και τον κ. Μπούκουρα σ.συντ: βουλευτές της ΧΑ) για εθιμοτυπική επίσκεψη. Τους δέχθηκε και όταν του ζήτησαν πληροφορίες για έκδοση πιστοποιητικών τους εξήγησε τη σχετική διαδικασία και έφυγαν χωρίς ο ίδιος να εκδώσει πιστοποιητικό ή βεβαίωση». Το ΔΣ δέχθηκε τον ισχυρισμό του.

ΘΕΜΙΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

Η «αγανακτισμένη» που πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής

Η... παρέμβαση του Κ. Παρασχάκη όμως που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι η ιατρική βεβαίωση που έχει δώσει στην «αγανακτισμένη» κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα και υποψήφια της ΧΑ Θέμιδα Σκορδέλη. Η υποψήφια βουλευτής έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αφγανού μετανάστη τον Δεκέμβριο του 2011.
Ωστόσο, η κατηγορούμενη παρουσιάζει τη βεβαίωση του ψυχιάτρου Παρασχάκη ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής».

Με αυτήν τη βεβαίωση, που έχει εκδοθεί την ίδια περίοδο της δολοφονίας στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η Θ. Σκορδέλη κατάφερε να εξασφαλίσει πολλές αναβολές από τις 7 συνολικά που έχει λάβει η υπόθεση! Η ψυχιατρική της κατάσταση δεν την εμποδίζει βεβαίως να είναι στο μεταξύ υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή...

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τουλάχιστον «παράδοξο» στο ίδιο κόμμα - οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό- να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι ψυχίατρος και ασθενής του! Ειδικά όταν το ίδιο αυτό κόμμα δεν δέχεται ότι οι «ψυχικά ασθενείς» έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους «υγιείς».

Στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο facebook, ο Κωστής Παρασχάκης έχει ως εξώφυλλο τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Το πρόσωπο του «αρχηγού» φιγουράρει συχνά στις αναρτήσεις του, όπως επίσης και οι εκδηλώσεις της ΧΑ. Αγκαλιά με την Ελένη Ζαρούλια, δίπλα στον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο απεικονίζονται σε άλλη φωτογραφία, πιθανότατα στο σπίτι του ψυχιάτρου.

Αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο του γιατρού από τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σε ένα σημείο, φαίνεται καθαρά να κάνει τον χαρακτηριστικό χιτλερικό χαιρετισμό που καθόλου δεν συνάδει με την ιατρική του ειδικότητα και ιδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου