Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

L’ Humanité: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής


Η δημόσια τηλεόραση ήταν τελικά επικερδής, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2013, όπως αποκαλύπτεται από τη γαλλική εφημερίδα L’ Humanité, στην οποία δημοσιεύεται έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών.




Το έγγραφο έχει  ημερομηνία 27 Μαΐου 2013 και από το περιεχόμενό του προκύπτει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε σημαντικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2013,

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα κέρδη αυτά δεν δικαιολογούν το λουκέτο λόγω περικοπών των δημοσίων δαπανών και πως τα επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Παρά την ύφεση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει καταστήσει ζημιογόνα τα περισσότερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα η ΕΡΤ είναι μία επικερδής επιχείρηση. Μάλιστα, το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα κέρδη της έφθασαν τα 40.967.740 ευρώ, όπως δείχνει το έγγραφο.
http://tvxs.gr


Το έγγραφο έφθασε ταχυδρομικώς στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας, φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, Χρήστου Κουπελίδη και απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών, τη διεύθυνση ΔΕΚΟ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.



Η εφημερίδα συνδέει το «πράσινο φως» του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα με την ανακοίνωση της περασμένης Τρίτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.



Τέλος, γίνεται αναφορά στην έκκληση του προέδρου της EBU, Ζαν-Πολ Φιλιπό από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «να ανακαλέσει η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με την επισήμανση ότι «τα καλύτερα όπλα είναι οι κάμερες και τα μικρόφωνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου