Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Χρυσή Αυγή: Το φεστιβάλ θα γίνει και θα σας κάψουμε όλους


«Το φεστιβάλ θα το κάνουμε 3 και 4 Αυγούστου και θα σας κάψουμε όλους κι ας τολμήσει κάποιος να έρθει απέναντί μας», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης αναφερόμενος στο φεστιβάλ του νεοναζιστικού κόμματος που σχεδιάζεται στην επέτειο εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά.





Αν δεν υπήρχε η Χούντα «ούτε τουαλέτες στα χωριά δεν θα είχαμε» υποστήριξε, ενώ πρόσθεσε πως πολλοί βουλευτές της ΝΔ τους «κλείνουν τώρα το μάτι».

Στο πλευρό του και ο Μιχάλης Αρβανίτης, που σήμερα δήλωσε προσβεβλημένος επειδή δεν τον χαιρετάει η Λιάνα Κανέλη στο διάδρομο της Βουλής. Ο Αρβανίτης σε ένα ακόμα νεοναζιστικό παραλήρημα μεταξύ άλλων ανέφερε πως «οι κουμμουνιστές είναι απορρίμματα και εξαμβλώματα της ελληνικής φυλής».


Την ίδια στιγμή, στην Καλαμάτα έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Σύμφωνα με το «Έθνος» σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν καταθέσει αίτημα να συζητηθεί το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση της Τετάρτης.

Οι δυο από τις τέσσερις παρατάξεις που ζήτησαν να προστεθεί το θέμα στην ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη ζητήσει την ακύρωση του φεστιβάλ σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ενέργεια που προσβάλλει τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα».

Οι αντιρατσιστικές κινήσεις έχουν ήδη κάνει καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενώ ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αν και δεν έχει πάρει σαφή θέση για την διεξαγωγή του φεστιβάλ είχε υπογραμμίσει σε δηλώσεις του ότι πρέπει να αποφευχθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν εντάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου