Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανάληψη ευθήνης για εμπρησμό στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι

Πόσο λυπηρό πρέπει να είναι να πεθαίνει κανείς δίχως ελπίδα στην καρδιά του,

χωρίς μια πυρά στο μυαλλό του, χωρίς χίλια όνειρα στο νου του,

χωρίς ένα αστέρι από χρυσάφι να λάμπει στο βλέμμα του!



Η εξουσία κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την κυριαρχία της καταρίπτοντας κάθε δημοκρατικό πρόσχημα. Κανένας ανασχηματισμός δε μπορεί να κρύψει το προσωπείο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που υποθηκεύει τις ζωές μας. Η φτώχια και η εξαθλίωση, οι βασανισμοί και οι εξευτελισμοί στα αστυνομικά τμήματα και τα σωφρονιστικά καταστήματα, η εκμετάλευση της εργασίας, οι εκδικητικές αποφάσεις των δικαστηρίων, οι επιστρατεύσεις των απεργιών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνθέτουν μεταξύ πολλών άλλων ένα μοντέλο κοινωνικής διαχείρισης που θέλει να στρατιωτικοποιήσει τη ζωή μας στο σύνολο της.

Οι εικόνες παραλάσονται αλλά τα απονευρωμένα βλέμματα μένουν ίδια.

Απέναντι στην αναξιοπρέπεια αυτής της καθημερινότητας, βρίσκονται όσοι οι εξουσίες καταδικνύουν ως ενόχους. Εμείς δεχόματε με ικανοποίηση την ενοχή μας. Με κάθε ευκαιρία θα σηκώνουμε το κεφάλι και θα ουρλιάζουμε.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΣΑΣ !

ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ !

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι αναρχικοί Δημήτρης Πολίτης, Αργύρης Ντάλιος, Φοίβος Χαρίσης και Κώστας Σακκάς πέρναγαν από το εφετείο για διαφορετικές υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής και της παρουσίας τους στον χώρο του εφετείου αντάλλαξαν προκλήσεις με τους μπάτσους της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών. Καθώς έβγαιναν από το εφετείο και εν μέσω συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους ένας από τους τέσσερεις συντρόφους δέχθηκε επίθεση από τα σκυλιά του κράτους. Τον πέταξαν στον διάδρομο του εφετείου, τον έσειραν δέκα μέτρα μέχρι την κλούβα με μπουνιές και κλωτσιές και τον έβαλαν μέσα με τις χειροπέδες. Όταν έφτασαν στον Κορρυδαλλό και ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονταν οι σύντροφοι βρήκαν την ευκαιρία. Καρέκλες, συρτάρια, τασάκια, πυροσβεστήρες τους βοήθησαν να επιτεθούν στους μπάτους και να προκαλέσουν καταστροφές στο χώρο παραλαβής κρατουμένων των φυλακών.

Αργύρη, Φοίβο, Δημήτρη, Κώστα. Η επίθεση σας χαράχτικε στην καρδιά μας. Η στάση σας μας δίνει δύναμη.

Είμαστε δίπλα σε όσους στάθηκαν ένοχοι στην εποχή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος αποτελούμενο από μαύρη πυρίτιδα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι, μόλις πενήντα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αυτή είναι η δική μας έμπρακτη δήλωση αλληλεγγύης προς κάθε άνθρωπο που μάχεται.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μια σηκωμένη γροθιά για τον Κώστα Σακκά που από τις 4 Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του. Όσο παρατείνεται η προφυλάκηση του συντρόφου μας και αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία του, τόσο θα πρέπει να εντείνονται και οι επιθέσεις από την πλευρά των αγωνιζόμενων.





Εραστές της Ανομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου