Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανακοινώθηκε ο Κασιδιάρης για υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Των Γιώργο Λυγουριώτη και Τάκη Γιαννόπουλου

Τον Ηλία Κασιδιάρη επέλεξε σαν καταλληλότερο υποψήφιο ο Μιχαλολιάκος για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αθήνας.
Τον ανακοίνωσε σε συνέντευξη στο πρώτο φύλλο της νέας φασιστοφυλλάδας ΕΜΠΡΟΣ στις 21/6/13 που είχε κεντρικό τίτλο «Η Αθήνα θα έχει χρυσαυγίτη δήμαρχο».
Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής οραματίζεται να γίνει η Αθήνα η δεύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα αποκτήσει ακροδεξιό δήμαρχο μετά τη Ρώμη με τον Τζιάνι Αλεμάνο. Ο Αλεμάνο ήταν μέλος του νεοφασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος(MSI) που μετονομάστηκε το 1995 σε Εθνική Συμμαχία υπό τον Τ.Φίνι και στις δημοτικές εκλογές τον Απρίλη του 2008 κατέβηκε με το κόμμα του Σ.Μπερλουσκόνι για να πάρει τον δήμο της Ρώμης μετά από 15 χρόνια κυριαρχίας της αριστεράς. Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε τότε ήταν να μπορεί και η δημοτική αστυνομία να έχει όπλα. Έχασε τον δήμο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.


Βέβαια στην περίπτωση Κασιδιάρη  δεν μιλάμε για απλό ακροδεξιό ή πρώην νεοφασίστα αλλά για πατενταρισμένο υποστηρικτή του Χίτλερ και των ιδεών του.
Αξίζει όμως να  δούμε τρία περιστατικά που δείχνουν τα «κατορθώματα» και το «δημοκρατικό ήθος» του υποψήφιου δήμαρχου.
Σε άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου 2011, ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «ψέμματα» και «ιστορικές ανακρίβειες» σε σχέση με τον Χίτλερ.
Με αφορμή την επέτειο από τη γέννηση του Χίτλερ το 1889, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης τον περιγράφει ως «μέγα αναμορφωτή και οργανωτή ενός πρότυπου κράτους», χαρακτηρίζοντας τον παράλληλα ως «ύψιστο στρατηγικό νου» και «ιδιοφυία».
Σε πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή δήλωσε αρνητής του ολοκαυτώματος 6.000.000 εβραίων από τους Ναζί.
Αντιγράφουμε από tovima.gr στις 6/6/13:
«Ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος» των Εβραίων από τους ναζί, αυτοπροβλήθηκε ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης κατά την συζήτηση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αναφερθείς στον μάρτυρα της υπό διερεύνηση υπόθεσης κ. Σ. Μιωνή, ο οποίος απέστειλε από το Ισραήλ όπου ζει γραπτώς τις εξηγήσεις του στα ερωτήματα που του ετέθησαν μέσω του αρμόδιου προξενικού υπαλλήλου στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι «ο Εβραίος Σ. Μιωνή είναι το κλειδί της υπόθεσης».
 Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος».
Και δήλωσε: «Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=516614
Τέλος, του έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία και θα πάει σε δίκη επειδή κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ, γρονθοκόπησε την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και πέταξε ενα ποτήρι με νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου.
Η συμβολή της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων
Τον Οκτώβρη του 2010 ο Μιχαλολιάκος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Το μοναδικό που πρoσέφερε  ήταν ο ναζιστικός χαιρετισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας και η πρότασή του σε τηλεοπτικό δελτίο να δίνουν οι κάτοικοι της Αθήνας 3 ευρώ ώστε να οπλοφορούν Χρυσαυγίτες στις γειτονιές της Αθήνας.
Κάθε φορά που το δημοτικό συμβούλιο συζήταγε κρίσιμα ζητήματα ο Ν. Μιχαλολιάκος όχι μόνο δεν είχε άποψη επί των θεμάτων, αλλά  έλλειπε.
Καμία ουσιαστική πρόταση δεν άκουσαν και καμιά βελτίωση στην ζωή τους δεν είδαν οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων γειτονιών του κέντρου της Αθήνας από την παρουσία των Ναζί στο δήμο.
Ενότητα ενάντια στους Ναζί
Η σταθεροποίηση της Χρυσής Αυγής στη θέση του 3ου κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά και οι εκατοντάδες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που εξαπολύει ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αντιφασίστες, αριστερούς, αναρχικούς, απεργούς, καλλιτέχνες και γενικότερα σε οποιονδήποτε προοδευτικό άνθρωπο και σε οτιδήποτε είναι “διαφορετικό”, μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Η αριστερά, το αντιφασιστικό κίνημα και οι δεκάδες αντιφασιστικές επιτροπές και συλλογικότητες της Αθήνας χρειάζεται άμεσα και ενωτικά να αντιμετωπίσουν την φασιστική απειλή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2014.
Δημοσκοπήσεις που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο με βάση πιθανές υποψηφιότητες όπως Δένδιας για ΝΔ, Σακοράφα για ΣΥΡΙΖΑ, Καμίνη για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δείχνουν τον Κασιδιάρη δεύτερο με μία μονάδα διαφορά πίσω από τον Δένδια..
Ασφαλώς αυτές οι δημοσκοπήσεις ελέγχονται για την αξιοπιστία τους αλλά αν δούμε τα ποσοστά της χρυσής αυγής στην Α΄ Αθήνα και ειδικά στα εκλογικά διαμερίσματα του κέντρου,  θα δούμε ότι η απειλή να πάει ο Κασιδιάρης στον 2ο γύρο των εκλογών είναι υπαρκτή.
Η ανάγκη για ενότητα της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος ειδικά στο δήμο της Αθήνας, αλλά και όπου αλλού εμφανιστούν απειλητικά οι νεοναζί, είναι άμεση και επιτακτική.
Μόνο έτσι μπορεί να δημιουργηθεί η αναγκαία δυναμική που να απεγκλωβίσει απογοητευμένα και οργισμένα λαϊκά στρώματα από το αναισθητικό του ναζισμού.
Και μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστούν πολιτικά και κινηματικά ο Κασιδιάρης και η παρέα του όταν θα προσπαθήσουν να πάνε στις γειτονιές και τις πλατείες της Αθήνας για την προεκλογική τους εκστρατεία.
Πηγη:antinazizone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου