Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ρομάριο: Η FIFA είναι ο πραγματικός πρόεδρος της Βραζιλίας


 

Ο Ρομάριο, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών και πρωταθλητής κόσμου του 1994 με την εθνική Βραζιλία, ξεσπάει σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις, την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ο πραγματικός πρόεδρος της Βραζιλίας είναι η FIFA», τονίζει o βουλευτής πλέον Ρομάριο, σημειώνοντας πως το κόστος του  Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διοργανώσει η Βραζιλία θα είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο της Γερμανίας του 2006 και της Νότιας Αφρικής του 2010.



«Το κάνουν με τα λεφτά μας, τα δημόσια χρήματα. Αποτελεί έλλειψη σεβασμού, ενδοιασμών», αναφέρει σε βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος και απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης. Όπως επισημαίνει τα χρήμα που δαπανήθηκαν για τα στάδια μέχρι στιγμής ήταν αρκετά για τη δημιουργία «8.000 νέων σχολείων, 39.000 σχολικών λεωφορείων ή 28.000 αθλητικών γηπέδων σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με το Contra.gr, το Μουντιάλ του 2014 θα φιλοξενηθεί σε 12 στάδια, τα οποία κοστίζουν 9.830.000.000 ευρώ. «Τα λεφτά που δαπανήσαμε για το 'Μανέ Γκαρίντσα' στην Μπραζίλια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για 150.000 σπίτια για τις χαμηλόμισθες οικογένειες», δηλώνει.




«Αλλά όχι. Δαπανήσαμε 510.000.000 ευρώ για ένα στάδιο. Είναι όμορφο; Ναι. Είναι πρακτικό; Μάλλον όχι. Ακόμα ένα στοιχείο είναι ότι μετά από το Κύπελλο Συνομοσπονδιών κάποια πράγματα πρέπει να ξαναγίνουν, επειδή δεν λειτούργησαν και κάποια νέα πράγματα πρέπει να προστεθούν για το Μουντιάλ», τονίζει και προσθέτει:

«Ο πραγματικός πρόεδρος της χώρας μας είναι η FIFA. Η FIFA έρχεται στη χώρα μας και γίνεται κράτος εν κράτει. Η FIFA θα κερδίσει 1.300.000.000 ευρώ που θα πρέπει να αποφέρουν 340.000.000 ευρώ σε φόρους, αλλά δεν θα πληρώσει τίποτα. Θα έρθει, θα εγκαταστήσει το τσίρκο της, δεν θα ξοδέψει τίποτα και θα τα πάρει όλα μαζί της».

Ο Ρομάριο αναφέρεται και στο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή της Βραζιλίας και που απαλλάσσει τη FIFA από κάθε φορολογική υποχρέωση επί των κερδών στη χώρα. «Ήταν ένας από τους όρους που έπρεπε να πληροί η χώρα, ώστε να αναλάβει τη διοργάνωση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού», σημειώνει.

«Από τη στιγμή που η Βραζιλία ανέλαβε το Μουντιάλ το 2007, τα πράγματα έχουν εκτροχιαστεί. Οι ισολογισμοί που έγιναν για τα γήπεδα, τα αεροδρόμια και τα ΜΜΜ ήταν όλοι λανθασμένοι και ο κόσμος πληρώνει τα σπασμένα», κατέληξε ο Ρομάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου