Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Απεργοί EXTRA Λαυρίου: Κάλεσμα για γενική συνέλευση την Κυριακή 30 Ιούνη

Σε γενική συνέλευση καλούν όλους τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ EXTRA οι απεργοί του καταστήματος Λαυρίου. Η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 30 Ιούνη, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, όπου η προσωρινή διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων έχει καλέσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσαν οι απεργοί του ΕΧΤRA τονίζουν:

«Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε απεργιακό αγώνα εδώ και 33 ημέρες!

Είμαστε έξω από το κατάστημα και απαιτούμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας, την αποκατάσταση των μισθών μας, να σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε αρκετές δεκάδες απολύσεις και ετοιμάζεται να διώξει και άλλους με σκοπό να πάρει νέους εργαζόμενους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ.

Σε συναντήσεις με την εργοδοσία αποδεικνύεται ένα πράγμα, ότι αν και το κατάστημα είναι από τα καλύτερα της εταιρείας σε τζίρο και μπήκαμε σε θερινή σεζόν όπου τα κέρδη θα εκτοξεύονταν, δεν κάνει πίσω γιατί φοβάται ότι θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο, φοβάται ότι οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ θα καταλάβουν την δύναμη τους και δεν θα μπορεί πλέον να προχωρά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Γι΄ αυτό, συνάδελφοι, σας μιλάμε με αυτό το κάλεσμα. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε, να περάσουμε στην αντεπίθεση, να δείξουμε τη δύναμή μας στην εργοδοσία, να μην επιτρέψουμε άλλες απολύσεις, να απαιτήσουμε την αποκατάσταση των μισθών μας για όλους τους εργαζομένους, παλιούς και νέους.

Δεν πρέπει, συνάδελφοι, να συμβιβαστούμε με το μικρότερο κακό, έχει αποδειχτεί ότι με τις υποχωρήσεις δεν κερδίζεις τίποτα. Και εμάς μας είχαν πει ότι για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να μην μας απολύσουν, να μειωθούν οι μισθοί μας. Τελικά και οι μισθοί μας μειώθηκαν και μας απολύουν. Όμως δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια είπαμε, ότι όποιον απολύσουν είναι σαν να μας απολύουν όλους και έτσι ξεκίνησε αυτός ο μεγάλος αγώνας που συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθεί. Έτσι μπαίνοντας στον αγώνα αντιληφθήκαμε την δύναμή μας, είδαμε ότι χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα, εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου.

Ήρθε ο καιρός τον φόβο της εργοδοσίας να τον κάνουμε πραγματικότητα. Εδώ όμως, συνάδελφοι, μπαίνει ένας προβληματισμός. Υπάρχει η προσωρινή διοίκηση του σωματείου στα ΕΧΤΡΑ η οποία θα έπρεπε να είχε πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα, να είχε προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση, όπως της έχουμε ζητήσει, να είχε μπει μπροστά και να πάλευε να γίνει κτήμα όλων των εργαζομένων των ΕΧΤΡΑ αυτός ο αγώνας. Όμως δεν δρα με αυτό τον τρόπο. Πήρε απόφαση για μια 24ωρη απεργία το Σάββατο 15 Ιούνη η οποία δεν προσπάθησε να γίνει κτήμα των εργαζομένων στα ΕΧΤΡΑ και δεν βοήθησε στην κλιμάκωση του αγώνα. Αντιθέτως έκανε την εργοδοσία να αναθαρρήσει, να πιστέψει ότι δεν είμαστε οργανωμένοι και ότι μπορεί να μας νικήσει. Επίσης μόλις την Κυριακή 23 Ιούνη μάθαμε ότι την επόμενη Κυριακή 30 Ιούνη έχει προγραμματιστεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου. Πότε συνάδελφοι θα το μάθουμε επίσημα από το σωματείο μας ότι έχουμε συνέλευση και πάμε για εκλογές; Θα γίνουν αυτά για μας χωρίς εμάς; Εμείς λέμε ΟΧΙ και σας καλούμε να είμαστε όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να πούμε εμείς δούλοι δεν θα γίνουμε.

Πούλμαν για τη μεταφορά μας αναχωρεί στις 9.30 π.μ. από το Πεδίον του Άρεως.

Τηλ. επικοινωνίας: 6937182696, 6985083996, 6948847112».

http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου