Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Νεκρός ο διαδηλωτής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κωνσταντινούπολη

Έχασε τη ζωή του ένας διαδηλωτής ο οποίος παρασύρθηκε την από ταξί - για απάνθρωπη βία μιλά ο Ιατρικός Σύλλογος
Ο οδηγός του ταξί έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο οποίος κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατο την τουρκική κυβέρνηση. Νεκρός είναι ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης.

«Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους, ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής "κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%"» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Τη δήλωση «κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%» έκανε νωρίτερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που δημοσιοποιείται και σχετίζεται με τις διαδηλώσεις στην Τουρκία. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε το Σάββατο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια, αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου