Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κόπηκε από το ΕΣΡ το σποτάκι του Athens Pride


Το ΕΣΡ έκοψε το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride γιατι περιείχε ένα λεσβιακό φιλί και όπως αναφέρει «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα». «Τουλάχιστον προσβλητικό προς όλους και όλες μας», ήταν το πρώτο σχόλιο των διοργανωτών του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.




Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ, η ολομέλεια συνεδρίασε για το αίτημα του Athens Pride για «την προβολή μηνύματος σχετικά με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride 2013 που θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου 2013 με κύριο σκοπό την προβολή λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και των τρανσέξουαλ ατόμων στην κοινωνία και των διεκδικήσεών τους».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ «το αίτημα δεν εμπίπτει στο άρθρο 3 παρ. 2 της ΚΥΑ αριθμ. ΑΠ 24/01/02.01.997 αρ. φύλλου 112 της 15/01/1997, ΦΕΚ τεύχος Β για τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα».



Σημειώνεται πως η προβολή του τηλεοπτικού σποτ είναι δωρεάν λόγω κοινωνικού χαρακτήρα και θα πρέπει να εγκριθεί από το ΕΣΡ, το οποίο είχε «κόψει» και τις προηγούμενες χρονιές τα βίντεο του Athens Pride. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου