Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Νέα αιματηρή επίθεση σε εργάτες της Μανωλάδας


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο εργάτες πήγαν να ζητήσουν τα μεροκάματά τους από ομοεθνή τους – επιστάτη καλλιέργειας. Oι δύο εργάτες χτυπήθηκαν με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο,  ό ένας στη πλάτη και ο άλλος στο πόδι, και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.


Aνακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ


Ενέδρα έστησαν μπράβοι των αφεντικών σε δύο αγρεργάτες έξω από τη παράγκα τους χθες βράδυ Πέμπτη 11.15μμ στην Νέα Μανωλάδα που κατέληξαν μαχαιρωμένοι, ό ένας στη πλάτη και ο άλλος στο πόδι.


Σαράντα πέντε μέρες πριν μια ομάδα 17 αγρεργατών έπιασε δουλειά στο «κ.Γιώργο» με μεσάζοντα και τσιράκι του αφεντικού τον «Νασίρ». Τις τελευταίες μέρες και έχοντας μείνει απλήρωτοί ζήτησαν τα δεδουλευμένα, τα οποία ήταν ψίχουλα δηλ. 350 ευρώ για 45 μέρες! Οι αγρεργάτες μαχαιρώθηκαν από το «Νασίρ». Ο Καμάλ, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρας, αγρεργάτης απλήρωτος ο ίδιος, που επικοινώνησε μαζί μας, προσήχθη στο Α.Τ. Βάρδας. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ξανά.



Το συνεργείο μετέφερε τις φράουλες στο συσκευαστήριο της Βαγγελάτος ΑΕ, γνωστή για την επίθεση με πυροβολισμούς στις 17 Απρίλη σε βάρος 30 αγρεργατών από το Μπαγκλαντές.



Η κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση με διακηρύξεις ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλά στη πράξη επιχείρησαν να επαναφέρουν το καθεστώς τρομοκρατίας απειλώντας με απελάσεις τους αγρεργάτες χωρίς χαρτιά, αφήνοντας τους απλήρωτους στο έλεος των τοπικών μηχανισμών εκμετάλλευσης και μη κατοχυρώνοντας την καταβολή των δεδουλευμένων.



Μάλιστα έκαναν πάσα την ευθύνη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και την ευθύνη για την καταγγελία των εργοδοτών στη καλή θέληση του τοπικού Εργατικού Κέντρου της Αμαλιάδας. Πρότειναν δηλαδή οι επίσημες αρχές να αντιμετωπίσει τους οπλοφόρους και τους μαχαιροβγάλτες των εργοδοτών Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας με δικιά του καταγγελία αφού έχουν αποδεχτεί την διάλυση κάθε μηχανισμού της Επιθεώρησης εργασίας στη περιοχή τους τελευταίους 22 μήνες!



Η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ που οργάνωσαν μαζί με συνδικάτα και φορείς της περιοχής το μεγάλο συλλαλητήριο στις 28 Απρίλη καλούν σε συνέχιση του αγώνα μέχρι να ξηλωθούν οι τρομοκρατικοί μηχανισμοί των αφεντικών αλλά και η παρανομία των μεταναστών που τους δίνει το πράσινο φώς απροκάλυπτο ρατσισμό, για άγρια εκμετάλλευση, χαμηλά μεροκάματα και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε παράγκες



Απαιτούμε τη παραδειγματική τιμωρία των εργοδοτών και των μπράβων τους, τη άμεση καταβολή τω δεδουλευμένων, τη νομιμοποίηση των μεταναστών με άμεση απόδοση εγγράφων. Θα υπάρξει άμεση απάντηση με κινητοποίηση καταδίκης των επιθέσεων των εργοδοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου