Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αν και οι μπάτσοι περιφρουρούσαν του ναζιστές και επιτέθηκαν λυσσαλέα στους αντιφασίστες δεν πέρασε η πρόκληση των Χρυσαυγιτών στο Αγρίνιο (Βίντεο)


Το ότι θα συνεχίσουν τις μεθοδευμένες προκλήσεις τους οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής μέσα και έξω απ’ το κοινοβούλιο είναι δεδομένο αφού εκτιμούν ότι αυτό εξυπηρετεί τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Το καινούργιο σόου της ναζιστικής συμμορίας είχε πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση που μαζί με κάποιους ομοϊδεάτες του προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Αγ. Κωνσταντίνο στο Αγρίνιο, προκαλώντας αντιδράσεις από συγκεντρωμένους κατοίκους.

Το ότι –απ’ ότι βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε- ο Πάγκαλος προσπάθησε να ταυτίσει τους θαυμαστές του Χίτλερ, ασπαζόμενος κι αυτός την θεωρία των «δυο άκρων» με το Σύριζα δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Ο Πάγκαλος που κατέληξε «Από μεγάλος "μεγάλος τραγουδιστής" της Κατεχάκη, "πρωτοπόρος" επιχειρηματίας» είναι άρρωστος με την δημοσιότητα και φυσικά οι απόψεις του δεν αποτελούν ιστορικό ατόπημα και πολιτικό λάθος αλλά εντάσσονται στην πάγια στρατηγική της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης.

 Στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν μετά την πρόκληση των ναζιστών οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής που δεν επέτρεψαν να περάσει η πρόκληση προσάγοντας 3 μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.


Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε τονίζει:

 «Το ΕΚΑ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον Αγρινιώτικο λαό την επιδίωξη του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, να καταθέσει στεφάνι σήμερα Κυριακή 19 Μάη 2013, ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία Ποντίων, στο χώρο του μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου.

Είναι κοροϊδία και παραπλάνηση του λαού η επιθυμία της ΧΑ να καταθέσει στεφάνι. Είναι κοροϊδία οι απόγονοι των ΝΑΖΙ από την μια να επικαλούνται και να υπερασπίζονται ιστορικά γεγονότα όπως: (Οι φούρνοι και τα κρεματόρια του Άουσβιτς και του Νταχάου κ.α.) αιματοκυλίσματα, σφαγές και από την άλλη να καταθέτουν στεφάνια στη μνήμη τους.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να πέσει σε τέτοιες παγίδες. Πρέπει να απομονώσει με τη δράση του τη ΧΑ. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με θεσμικά μέτρα και μέσα. Αντιμετωπίζεται με την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος και την οργανωμένη δράση του για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Το ΕΚΑ καταδικάζει τον υπέρτατο ζήλο ορισμένων αστυνομικών να περιφρουρήσουν τους χρυσαυγίτες και να επιτεθούν λυσσαλέα με γκλόμπς εναντίον των διαδηλωτών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων και τη σύλληψη τριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου