Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ενημέρωση: Νέα Σμύρνη-Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά


Την Τετάρτη 8 Μάη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προβολή βίντεο για την Εργατική Πρωτομαγιά.



 Στόχος ήταν η διατήρηση της ταξικής μνήμης με την υπενθύμιση των αγώνων και θυσιών των αναρχικών του Σικάγο το 1886 αλλά και τη παρακαταθήκη που άφησαν για τους μετέπειτα ταξικούς αγώνες. Αφορμή για συζήτηση γύρω από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πάρει η σημερινή ταξική πάλη, δηλαδή εκείνα της ταξικής συνείδησης, της αλληλεγγύης, του διεθνισμού και της ρίξης με της συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Προβλήθηκαν το βίντεο "Σικάγο 1886, στιγμές της εργατικής πρωτομαγιάς" που δημιουργήθηκε το 2005 από τη συνέλευση "Αναρχικοί για την Πρωτομαγιά" και τμήματα από το ντοκυμαντέρ "Ο Αγώνας" που διαμοιράζεται από τη "Λέσχη των Ισοπεδωτών" και μπορεί κάποιος να το βρεί εδώ (http://www.black-tracker.gr/details.php?id=431). Περίπου 70 άτομα παρακολούθησαν ολόκληρη την εκδήλωση που τελείωσε με συζήτηση πάνω στην κεντρική πλατεία. Αρκετοί έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με το συγκεκριμένο θέμα και πολιτικό χώρο. Ενώ διπλάσιος και παραπανώ αριθμος περαστικων στάθηκαν έστω και για λίγο εξαιτίας και του κεντρικού σημείου που είχε στηθεί στο πανί προβολής.



Επίσης, μοιράστηκε ένα 8σέλιδο με μια αρκετά αναλυτική περιγραφή των ιστορικών γεγονότων της σχετικής περιόδου στο Σικάγο.(το pdf στην αρχή)



u..γ: λόγω τεχνικών ζητημάτων το site μας είναι εκτός λειτουργίας επίσης άλλαξε και το e-mail επικοινωνίας σε : vogliamo_tutto(papaki)espiv.net

φωτογραφίες από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου