Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αποφασίζει η ΟΛΜΕ για την απεργία

olllme6600.jpg
Διακόπηκε η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για σήμερα εξαιτίας της αποχώρησης της ΔΑΚΕ κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς ενώ αναμενόταν να εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ η  πρόταση για απεργία στις 17 και πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τις 20 η εξέλιξη αυτή μετέθεσε την απόφαση του ΔΣ για σήμερα.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι «βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να καταλήξουμε σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17/5 και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5».Ο ίδιος μίλησε για αντεγκλήσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αύριο πιο νηφάλιοι θα προχωρήσουμε».
Οι καθηγητές αντιδρούν στην ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, στο Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί η κυβέρνηση για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών καθώς και στο Προεδρικό Διάταγμα  για την αξιολόγηση. Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση συνιστά μέτρο τιμωρίας των εκπαιδευτικών που θα οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ η κυβέρνηση προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.
Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένουν, μέχρι στιγμής, στην πρόταση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.
Σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου