Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΣΕΤΗΠ: Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.

Στις 8/5/2013 το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μια από τις επιχειρήσεις του Ομίλου Καλ που βρίσκεται στην Λιοσίων 104. Η πρωτόγνωρη απόφαση απαγορεύει στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής , μέλος και της Εκτελεστική Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπό του, να πλησιάσει την επιχείρηση (!!), όπως επίσης διατάζει να κατέβουν από την ιστοσελίδα μας οι ανακοινώσεις (!!!) που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στην εν λόγω «επιχείρηση» με βάσει καταγγελίες των εργαζομένων και να μην αναρτηθούν νέες (!!!!!).

Επισημαίνουμε ότι ο εργοδότης όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, και δεν ασφαλίζει πολλούς από αυτούς αλλά και όταν κάποιος από αυτούς τολμήσει να ζητήσει δεδουλευμένα, τραμπουκίζεται από διάφορους παρατρεχάμενους.

Αναρωτιόμαστε:

Τι είδους επιχείρηση και ποιος εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει με δικαστική απόφαση τη συνδικαλιστική δράση;

Οι παρατρεχάμενοι που εκφοβίζουν τους εργαζόμενους τι σχέση έχουν με την επιχείρηση;;

Μετά από τόσες καταγγελίες συναδέλφων στον ΣΕΠΕ, πως συνεχίζουν και λειτουργούν με τέτοιες τακτικές;
Οι εργοδότες αξιοποιώντας τη συνολική αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή του δόγματος «νόμου και τάξης» αποθρασύνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Θέλουν εργαζόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, να πληρώνονται όποτε και αν, το χαρτζιλίκι που ο κάθε εργοδότης «θα έχει την ευχαρίστηση να τους δώσει».

Καλούμε την κυβέρνηση συνολικά και τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτόγνωρη και κατάπτυστη αυτή απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και τα συνδικάτα να την καταδικάσουν.

Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει

Ξεγελάστηκαν αν νομίζουν ότι το συνδικάτο μας και συνολικά τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα κάνουν πίσω, θα λυγίσουν κάτω από οποιουσδήποτε νόμους και διαταγές που θέλουν να «σταματήσουν» την ταξική πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου