Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κερδοσκοπική Εταιρεία Χρυσή Αυγή


Με ανακοίνωσή του το παράρτημα Νέας Υόρκης της Χρυσής Αυγής προτρέπει τους Έλληνες και μη Έλληνες οπαδούς της ναζιστικής αυτής οργάνωσης να στείλουν τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια στα κατά τόπους γραφεία της , προκειμένου αυτά να μοιραστούν στον ελληνικό λαό. Μάλιστα διευκρινίζει ότι η αξία των εν λόγω προσφορών θα πρέπει να είναι της τάξης των 20 δολαρίων για άνεργους και φοιτητές και των 25 για τους υπόλοιπους. Της Μαρίνας Βήχου. 




Αντάλλαγμα για αυτή τους την προσφορά οι αποστολείς θα έχουν ένα t-shirt της οργάνωσης, το οποίο θα δίνεται αφού θα έχει ληφθεί η «φιλανθρωπική προσφορά». Μάλιστα τονίζεται στην ανακοίνωση ότι τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι «καλά κλεισμένα και σφραγισμένα, καθώς οι αριστεροί είναι άρρωστοι άνθρωποι», υπονοώντας ότι υπάρχει κίνδυνος «να τα δηλητηριάσουν».

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει αναφορά στο ότι ήδη πολλά τρόφιμα και άλλα είδη που αποστέλλονται στα γραφεία της ΧΑ στις ΗΠΑ έχουν μοιραστεί σε γειτονιές διαφόρων ελληνικών πόλεων. Επίσης για όσους ενδιαφέρονται να στείλουν χρηματική ενίσχυση υπάρχει παραπομπή σε άλλη ανακοίνωση, που φέρει ημερομηνία 28/10/2012, σύμφωνα με την οποία έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Eurobank , με αριθμό 0026.0315.80.0200533608 , όπου μπορούν να κατατίθενται τα εμβάσματα.

Εξ ίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση φιλοξενείται μαζί με πολλές άλλες αναφορές σχετικές με τη δράση της ΧΑ σε ένα διεθνές site , που φέρει την ονομασία Stormfront. To site αυτό, σύμφωνα με την Wikipedia αποτελεί την «ναυαρχίδα» του «νέοναζισμού, λευκού εθνικισμού και αντισημιτισμού παγκοσμίως», θεωρούμενο ως το πρώτο σε επισκεψιμότητα «site διασποράς μίσους». Το έν λόγω site δημιουργήθηκε το 1995 από τον πρώην ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν Don Black και έχει σαν έμβλημα του τον κέλτικο σταυρό, που είναι το κατεξοχήν σύμβολο  των νεοναζί ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα ο Don Black διετέλεσε μέλος την δεκαετία του 1970 του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Λευκών στις ΗΠΑ , του κόμματος που αντικατέστησε το 1967 το Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα και φυλακίστηκε  για τον ρόλο του το 1981 στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στον Αγιο Δομίνικο.

Στο site αναφέρεται - σχετικά με την αποστολή του - ότι είναι «ένα φόρουμ για την εκπόνηση στρατηγικών και την σύσταση πολιτικών και κοινωνικών ομάδων για την εξασφάλιση της νίκης» και όπως προσθέτει το Wikipedia , «το 2006 μέσα από το site αυτό διεξαγόταν συζήτηση για την ενθάρρυνση της κατάταξης λευκών εθνικιστών στον αμερικανικό στρατό, προκειμένου να αποκτήσουν τις δεξιότητες για την εξασφάλιση της νίκης στον φυλετικό πόλεμο».

Παράλληλα εμφανίζεται σαν ένας από τους χορηγούς του «ευρωαμερικανικού Φεστιβάλ Κληρονομιάς» , που θα διοργανωθεί στις 25 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Κου Κλουξ Κλαν στην πόλη Πουλάσκι του Τεννεσσή. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι η επισκεψιμότητα του site το 2008 ξεπερνούσε τις 40.000 σε καθημερινή βάση, τα δε έσοδα του σύμφωνα με τους διαχειριστές του κυμαίνονται στις 5000-7000 δολάρια το μήνα. Στην Γαλλία και την Γερμανία έχει απαγορευτεί η λειτουργία του.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η ΧΑ τείνει να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα επικερδή επιχείρηση που στο εσωτερικό «πουλάει» το προσωπείο του «πατριωτισμού» και της «φιλανθρωπικής  δράσης» με «ξένα κόλλυβα» και όχι με τους μισθούς των βουλευτών της όπως διατείνεται και στο εξωτερικό εμφανίζει το πραγματικό της τερατώδες πρόσωπο της αμιγώς νέοναζιστικής, ρατσιστικής και αντισημητικής οργάνωσης εξασφαλίζοντας  «παντός είδους διευκολύνσεις» από μια άτυπη Νεοναζιστική Διεθνή.

Τα σχόλια και οι συζητήσεις που φιλοξενούνται στον Stormfront σχετικά με την ΧΑ αποδεικνύουν ότι αν μη τι άλλο αποτελεί σήμερα «ένα πρότυπο δράσης και λειτουργίας» για το διεθνές Νεοναζιστικό κίνημα.

Με αυτήν την έννοια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το ότι ο Μιχαλολιάκος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ απείλησε με νέο εμφύλιο πόλεμο - όπως το 1946 , όπως επι λέξει είπε-σε περίπτωση που απαγορευτεί η λειτουργία της με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ούτε πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αναφερόμενος στη δίκη των νεοναζί στη Γερμανία, που διεξάγεται αυτές τις μέρες τους χαρακτήρισε «εγκληματικά στοιχεία» αρνούμενος τον χαρακτηρισμό Ναζί , επικαλούμενος ότι  «οι εγκληματίες δεν έχουν ιδεολογία».

Άρα και ο Χίτλερ δεν υπήρξε εγκληματίας αλλά ιδεολόγος, σύμφωνα με την λογική του Μιχαλολιάκου. Αυτή όμως είναι η λογική του παραλόγου, που  κάτω από άλλες συνθήκες οδήγησε την ανθρωπότητα στο έγκλημα του Β Παγκόσμιου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου