Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Νεκροί δύο εργάτες


Τραγικό θάνατο βρήκε ο 25χρονος Αντώνης Κουντούρης, εργαζόμενος στην Coca - Cola με το καθεστώς του «συνεργάτη», όταν στη διάρκεια εκφόρτωσης εμπορεύματος η νταλίκα μετακινήθηκε.

Όταν ο Α. Κουντούρης προσπάθησε να πλησιάσει τη νταλίκα και να ανέβει από το πλάι για να τραβήξει το χειρόφρενο, η νταλίκα άρχισε να στρίβει με συνέπεια να τον συνθλίψει. Μεταφέρθηκε στο Αττικόν Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το «δυστύχημα» έγινε στις αποθήκες του PRAKTIKER και της CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές της Coca - Cola, η εντατικοποίηση της εργασίας ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών της εταιρείας, είναι στην ημερήσια διάταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται πάνω από 10 και 12 ώρες ημερησίως, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, ο 25χρονος την προηγούμενη μέρα είχε σχολάσει γύρω στις 10 το βράδυ.

Νεκρός 52χρονος εργάτης γης

Τη ζωή του έχασε ο 52χρονος Νικόλαος Καλογερόπουλος στις 28/4/2013 στην περιοχή Εγκλιανού του Δ.Πύλου - Νέστορος. Σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ο εργάτης γης «κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών σε κτήμα με ελαιόδεντρα αγνώστου ιδιοκτησίας τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν ανετράπη ο γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ) που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει».

h**p://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/16716/dyo-ergazomenoi-nekroi-sto-vomo-toy-kerdoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου