Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Απόδημοι Πόντιοι Έλληνες:«Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή»


«Με θλίψη διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή αυγή» στην Ελλάδα προετοιμάζει «εκδηλώσεις» μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Εμείς ως απόδημοι Πόντιοι Έλληνες , απόγονοι προσφύγων και μεταναστών έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Αποτελεί ασέβεια , μέγιστη καταισχύνη και προσβολή προς τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και η παρουσία σε εκδηλώσεις Μνήμης των εκπροσώπων μιας ιδεολογίας που συνέλαβε, οργάνωσε και εκτέλεσε τις μεγαλύτερες γενοκτονίες που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Οι υμνητές αυτών που αιματοκύλησαν τα χωριά και της πόλεις της Ελλάδας και αυτών που μετονόμασαν την οδό Αποστόλου Παύλου της Θεσσαλονίκης στο όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ δεν έχουν θέση στις εκδηλώσεις μας.

Ο δρόμος της Δημοκρατίας, της Εθνικής Αξιοπρέπειας, της Αδελφοσύνης των Λαών, της Αλήθειας και του σεβασμού προς την Ιστορική Μνήμη δεν έχει τίποτα κοινό με τον ρατσισμό και τον εθνικιστικό εξτρεμισμό που εκπροσωπούν αυτοί οι κύριοι.

Αποτελούν μελανή κηλίδα για τις εκδηλώσεις μας και ως εκ τούτου μας είναι αδιανόητη μια συμπόρευση που εκτός των άλλων δυσχεραίνει την ανάδειξη του Ποντιακού ζητήματος και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Διεθνή Κοινότητα.

Καλούμε όλους τους Έλληνες , Πόντιους και μη, να λάβουν μαζικά μέρος στις εκατοντάδες εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνουν αυτήν την περίοδο τα εκατοντάδες Ποντιακά Σωματεία».


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου