Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Λαύριο - «EXTRA»: Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία από Δευτέρα - συναυλία αλληλεγγύης χτες

Με νέα 48ωρη απεργία την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «EXTRA»   για την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους.

Ανακοίνωση το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής  που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει:

«Συνεχίζουμε αταλάντευτα με νέα 48ωρη απεργία Δεύτερα 26 και Τρίτη 27 Μαΐου.

Συνάδελφοι, η έκφραση αλληλεγγύης που εκφράζεται από όλο το λαό της περιοχής και σωματεία της Αθήνας, δίνουν κουράγιο και δύναμη στους απεργούς των ΕΧΤΡΑ να συνεχίσουν την Απεργία μέχρι τέλους. Είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω γνωρίζοντας ότι η νίκη τους θα είναι νίκη για όλο τον εργαζόμενο λαό. Έτσι σε νέα γενική συνέλευση αποφάσισαν νέα 48ωρη Απεργία για Δεύτερα και Τρίτη 26 και 27 Μαΐου. Το σωματείο σε συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης απεργίας για την Δεύτερα και Τρίτη 26 και 27 Μαΐου με αιτήματα την Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας, την αποκατάσταση των μισθών μας για όλους  με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011, να σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.  Πάρτε πίσω την απόλυση».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν και σήμερα Σάββατο 24ωρη απεργία.

Συναυλία αλληλεγγύης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου  για τους απεργούς των ΕΧΤΡΑ. Με αγωνιστικό πνεύμα, μαχητική διάθεση, με αισιοδοξία εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ και οσοι βρέθηκαν στον χώρο της  συναυλίας απόλαυσαν τους Γ. Γεωργακάκη και Π. Βράχα. Η συναυλία εξελίχτηκε σε λαϊκό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου