Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά


Όχι στον φασισμό και τον ρατσισμό - Nαι στην ισότητα και τη διαφορετικότητα

4η Αυγούστου 2013 .77 χρόνια συμπληρώνονται από την εγκαθίδρυση του δικτατορικού καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά. Με αφορμή την επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας, το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής επιθυμεί να διοργανώσει πανελλήνιο φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας.

Η συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση δεν είναι ένα οποιοδήποτε ακραίο μόρφωμα. Εκμεταλλευόμενη την πλήρη απαξίωση του αστικού κοινοβουλίου στη συνείδηση του λαού μας, χρησιμοποιώντας  αντιμνημονιακή  ρητορεία και "φορώντας" τον κοινοβουλευτικό μανδύα και το προσωπείο του τιμωρού της εθνοπροδοτικής στάσης των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, συναινεί στην καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού, επιτίθεται στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, εναντιώνεται σε λαϊκά κινήματα, υπερψηφίζει αντιλαϊκά/αντεργατικά μέτρα, συνυπογράφει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στηρίζει το μεγάλο  κεφάλαιο και τους εφοπλιστές.(ξεπούλημα αγροτικής τράπεζας ,φοροαπαλλαγές εφοπλιστών κ.λ.π).

Η Χ.Α.  ούτε  αντισυστημική είναι και ούτε ενδιαφέρεται για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Αντίθετα, είναι μια νεοναζιστική οργάνωση, γέννημα θρέμμα του συστήματος.  Πατάει πάνω στα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών για να χύσει το φασιστικό της δηλητήριο, ενώ παράλληλα  κάνει τον πλασιέ των μεγαλοεργοδοτών ψάχνοντας να τους εξασφαλίσει φτηνούς εργάτες. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: Ανοίγει δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για έλληνες» με εξευτελιστικά μεροκάματα των 14 και 18 ευρώ, δίχως δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά). Είναι λοιπόν ο καλλίτερος υπηρέτης του συστήματος  αφού διχάζει την εργατική τάξη και την αποπροσανατολίζει ώστε να μην στραφεί ενάντια στον πραγματικό της εχθρό.

Όσο για την επιλογή των συγκεκριμένων ημερομηνιών (3-4 Αυγούστου) για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, μόνο τυχαία δεν είναι. Τα φιλοδικτατορικά αισθήματά τους δημόσια τα διατυμπανίζουν. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την κοινοβουλευτική του παρουσία, αναζητά χώρο να διαδώσει τις μισανθρωπικές του ιδέες, το φασιστικό του λόγο και να υμνήσει τους ιδεολογικούς του "πατέρες" (Μεταξά, Χίτλερ, Παπαδόπουλο.).

Μπροστά σε αυτή τη πρόκληση, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας καταδικάζει την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης από το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί αυτή η "φιέστα" ολοκληρωτισμού.

Μπροστά στη φασιστική ρητορεία και πρακτική θα μας βρουν απέναντί τους.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, σωματεία, οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις γειτονιάς να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στη διεξαγωγή του πανελλήνιου φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.

Καμία ανοχή στους τραμπούκους απογόνους των ναζιστών ταγματασφαλιτών, των προδοτών του λαού!
 Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά.

 Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Υ.Γ. Παρακαλούμε αποστείλετε τα κείμενα και ψηφίσματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αντιφασιστικής Κίνησης:  antiratsistikokalamatas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου