Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Πάτρα: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής (Συνεχής ενημέρωση)

19:43 Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Αρχικά κινήθηκαν στην οδό Κορίνθου προς το Παράρτημα. (Πηγή: thebest.gr)

19:19 Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των συγκεντρωμένων στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Αυτή την ώρα υπολογίζονται πως στο συλλαλητήριο συμμετέχουν 600-650 άτομα.

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της οδού Γούναρη, με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. να είναι ισχυρή στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη, κοντά δηλαδή στο Μεταγωγών.

Παράλληλα έχει αρχίσει η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού. (Πηγή: thebest.gr)



18:50 Διμοιρίες των ΜΑΤ, αυτή την ώρα έχουν ακροβολιστεί σε περιοχές της άνω πόλης με επίκεντρο την πλατεία Ομονοίας προκειμένου, στην περίπτωση που οι συγκεντρωμένοι της πλατείας Γεωργίου πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να μην υπάρξει προσέγγιση στην οδό Γερμανού. (Πηγή: thebest.gr)

18:15 Πυκνώνει ο κόσμος που συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της πλατείας Γεωργίου. Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι φθάνουν τα 350-400 άτομα. Αραιά τα συνθήματα καθώς η προσέλευση συνεχίζεται ακόμα.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες πέριξ της πλατείας χωρίς όμως κανείς να προσεγγίζει την πλατεία.

Στην πόλη πάντως είναι πολύ ισχυρές οι δυνάμεις της Αστυνομίας με στόχο να αποφευχθούν οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυθεί με δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξεως της Αθήνας. (Πηγή: thebest.gr)

17:40 Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν Αριστερές και Αντιρατσιστικές οργανώσεις της πόλης. Μέχρι αυτή την ώρα οι συγκεντρωθέντες προσεγγίζουν τους 200 ενώ η προσέλευση συνεχίζεται.

Οι συμμετέχοντες είναι κυρίως νεαρά άτομα και φωνάζουν συνθήματα. (Πηγή: thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου