Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ για μη καταβολή δεδουλευμένων. Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρου Παπαδάκη, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους, ύψους 1,492 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013, όπως προέκυψε από κύκλους της Εισαγγελίας.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της Επιθεώρησης Εργασίας Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία χρεώθηκε στον εισαγγελέα στις 10 Μαΐου. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πάντως, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Αξιός», Βασίλης Ζωγραφίδης, επισήμανε ότι ο μισθός Ιανουαρίου έχει καταβληθεί πριν από ενάμιση μήνα περίπου και ότι, συν τοις άλλοις, υπάρχει ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, βάσει της οποίας αυτοί δηλώνουν ότι στηρίζουν τη διοίκηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και "βάζουν πλάτη" για την καλή πορεία της εταιρείας.

"Σήμερα μας οφείλονται οι μισθοί Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δηλαδή περίπου 2,5 μηνών, αλλά κάνουμε υπομονή ως προς την αργοπορία γιατί ξέρουμε ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας", σημείωσε ο κ.Ζωγραφίδης.



News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου