Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Λάρισα: Αθώοι επτά μαθητές που συμμετείχαν στην ρατσιστική επίθεση κατά Μεταναστών


Αθώους έκρινε το Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας 7 ανηλίκους οι οποίοι συμμετείχαν στην ρατσιστική επίθεση με πέτρες και ρόπαλα σε παρέα Μεταναστών τον Ιανουάριο του 2013.


Σύμφωνα με το Εθνος, ''για την κατηγορία της απρόκλητης βλάβης, μετά και την κατάθεση του παθόντα, το δικαστήριο δέχτηκε ότι εξαλείφτηκε το αξιόποινο, επειδή οι υπαίτιοι με δική τους θέληση αποκατέστησαν τις φθορές. Επίσης κρίθηκαν αθώοι της κατηγορίας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.''


Σύμφωνα με το koutipandoras.gr η επίθεση έγινε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου  το βράδυ στις 20:30. Μια ομάδα 15 με 20 νεαρούς επιτέθηκε σε στέκι μεταναστών συγκεκριμένα σε «μίνι μάρκετ» επί της συμβολής των οδών Αιόλου και Σεφέρη. Οι δράστες κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και πέτρες και φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Τραυματίστηκε ένας απο τους Μετανάστες και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και του έκαναν ράμματα.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί της Α.Δ. Λάρισας όπου και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα (μαθητές) τα οποία και προσήχθησαν για τη σχετική προανάκριση.

Αμέσως μετά την επίθεση, κατέφθασαν έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα θύματα της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου