Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Οι μπάτσοι συνέλαβαν το γνωστό αφεντικό Αρβαντιτίδη των ομώνυμων super market να παρασκευάζει και να πουλάει αντίγραφα επώνυμων απορρυπαντικών. Σε δύο αποθήκες βρέθηκαν 4.400 συσκευασίες που συσκευάζονταν εκεί, ενώ εξετάζονται 22.000 καλλυντικά αν είναι μαιμουδιασμένα. Ο συγκεκριμένος έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση επί μήνες, απολύει χωρίς αποζημειώσεις, δεν πληρώνει   και γενικά παραβιάζει επί χρόνια και προκλητικά την εργατική νομοθεσία. Εχουν γίνει πάνω από 20 απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια σε μαγαζιά του.



-Συνεχιζεται η απεργία στη Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στις περικοπές μσθών, μέχρι την Παρασκευή.

-Το εργοδοτικό σωματείο "Αξιός" επιστράτευσαν οι εργοδότες της ΜΕΒΓΑΛ για να σπάσουν τη χτεσινή 24ωρη απεργία, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους. Φώναξαν μπάτσους και ζήτησαν συλλήψεις απεργών, τελικά δεν πέτυχαν τίποτα. Στην ΑΘήνα συνεχίζεται η απεργία για 34η μέρα. Ο εργοδότης είπε σε συνάντηση πως θα κλείσει όλα τα υποκαταστήματα και θα δουλέψει με ιδιώτες.

-Στη ΦΑΓΕ έχει σταματήσει η απεργία, σε σύσκεψη με σωματεία από όμοιους κλάδους και το συνδικάτο τροφίμων-ποτών αποφασίστηκε η διεκδίκηση υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλο τον κλάδο.





-Στο μικρό super market EXTRA στο Λαύριο διδάσκουν αγώνα ! Νέα 48ωρη απεργια με ομόφωνη απόφαση από σήμερα ενάντια σε μιά απόλυση και καθυστερούμενες αμοιβές, απεργούν επί 10 μέρες.





-Ατομικές συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές 15% είναι η τρέχουσα τακτική των εργοδοτών, πρόσφατη ανακοίνωση στη ΧΑΛΚΟΡ



-Συγκέντρωση σήμερα στα Γιάννενα στις 6 το απόγευμα από εργαζόμενους στο Πράκτικερ, προηγήθηκαν 5 απολύσεις.



-Μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών μη αντέχοντας άλλο τον εγκλεισμό του εκεί, τελικά τον μεταφέρουν σε φυλακή με παρέμβαση του εισαγγελέα.



-24ωρη απεργία χτες στην Express service μετά από απολύσεις 5 εργαζομένων που προσπαθούσαν να φτιάξουν σωματείο βάσης ενάντια στο υπάρχον εργοδοτικό, απλήρωτοι 8 μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Το αφεντικό Ραφτόπουλος χρωστάει στο δημόσιο και το ΙΚΑ, πιάστηκε τουλάχιστον 2 φορές, η πλέον πρόσφατη τον περασμένο Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου