Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΦΑΓΕ: Κρατάνε γερά την απεργία παρά την εργοδοτική τρομοκρατία - τραυμάτισε εργάτη ο απεργοσπαστικός μηχανισμ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας απέναντι στους απεργούς εργάτες που βρίσκονται για 6η μέρα στην πύλη του εργοστασίου προχωρά η εργοδοσία, που έχει κυριολεκτικά «σκυλιάσει» και επιδιώκει με κάθε μέτρο να χτυπήσει την απεργία.Σήμερα το πρωί, ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει στήσει η εργοδοσία, επιχείρησε να βγάλει δύο φορτηγά από το εργοστάσιο. Το ένα από αυτά, βγαίνοντας με ορμή στο δρόμο από παράπλευρη πύλη που δε χρησιμοποιείται, συγκρούστηκε με μηχανή στην οποία επέβαινε ένας απεργός, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί, ευτυχώς όχι βαριά και να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό».
Οι απεργοί μπλόκαραν τα φορτηγά, τα οποία όπως καταγγέλλουν πραγματοποιούν παράνομα δρομολόγια την Κυριακή, ενώ το συμβάν κατέγραψε και η αστυνομία.   Οι εργάτες συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει την 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία στο τμήμα της αποθήκης. Εξέλιξη που, όπως τονίζουν οι εργάτες, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας στο σύνολο των εργαζομένων. Η απεργία τους, στην οποία συμμετέχει ενεργά περιφρουρώντας την η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις αποθήκες και στην παραγωγή, συνεχίζεται μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 27 Μάη. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τα βήματά τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ («Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - ΔΑΣ), που βρίσκονταν ως αντιπρόσωποι στο Συνέδριο, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες απεργούς της ΦΑΓΕ, αλλά και της ΜΕΒΓΑΛ και  στους εργαζόμενους κάθε εργασιακού χώρου που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, στην εκ περιτροπής εργασία, που είναι στη μάχη για τη διεκδίκηση του μεροκάματου και των συλλογικών συμβάσεων.
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου